"Cred ca ambele pot sa se defineasca a fi castigatoare, PSD este castigatorul moral, are 90.000 de voturi in plus fata de PD-L, constitutional insa PD-L este castigatorul alegerilor pentru ca si Constitutia, in articolul 103, face referire la reprezentarea in Parlament", a declarat seful statului, potrivit NewsIn.

Presedintele a spus ca a remarcat iesirile publice ale liderilor PSD si PD-L in care atat Mircea Geoana, cat si Emil Boc, sustin ca social-democratii, respectiv democrat-liberalii au castigat alegerile parlamentare de duminica.

Intrebat cum va impaca atat "castigatorii morali", cat si "castigatorii de facto" , presedintele Traian Basescu a invocat textul fundamental: "Dupa Constitutie". Presedintele a mai spus, joi, in timpul unei declaratii de presa la Palatul Cotroceni, ca in consultarile care urmeaza va tine cont de numarul de mandate pe care il au partidele, asa cum si ordinea de la consultarile de vineri a sosirii formatiunilor invitate este tot in functie de mandatele obtinute.

Basescu vrea in primul rand un guvern competent