Redistribuirea succesiva, la nivel de judet si la nivel de tara, colegiile cu dimensiuni inegale intre ele au determinat o mare diferenta intre numarul de voturi cu care s-a intrat in Parlament si cel, adesea si mai mare, care a lasat inafara Legislativului candidati, in unele cazuri importanti pentru partide.

Norica Nicolai, vicepresedinte PNL, a pierdut locul in Senat la Calarasi cu 12.375 de voturi, in timp ce Cristian Topescu a obtinut , dupa etapa de redistribuire, scaunul de senator in Bucuresti primind doar 6.598 din voturile alegatorilor. Penelistul Bogdan Olteanu a obtinut 3.793 de voturi, clasandu-se pe locul trei in Colegiul 1 Bucuresti, dar si-a adjudecat locul in Camera Deputatilor dupa redistribuire, in timp ce de pilda, Ingrid Zaarour a pierdut in colegiul in care a candidat, desi avea 5.195 de voturi.

Unul dintre pesedistii care au pierdut la scrutinul de duminica avand un numar mare de voturi, 19.248, este candidatul la Senatul Romaniei Serban Nicolae. In acelasi timp, redistribuirea i-a adus colegului sau de partid Cordos Alexandru, care obtinuse doar 8.520 de voturi, un loc de senator de Cluj. Horia Grama, candidatul pesedist in Covasna, a reusit sa prinda un loc la Camera Deputatilor, avand 3.045 de voturi, dar Adriana-Larisa Antipa, candidata PSD intr-un colegiu din Bucuresti, a pierdut cu 8.093 de voturi.

In Hunedoara, pedelistul Dorin Paran a primit 13.691 de voturi si este proaspat senator de Hunedoara. In acelasi timp, Aurel Ardelean din PD-L a pierdut in cursa pentru un loc la Senat din circumscriptia Arad, desi a obtinut 20.116 voturi. Octavian Bot a devenit deputat PD-L de Bihor cu 5.331 de voturi, dar intr-un colegiu din Arad, colegul sau de partid, Gheorghe Petre Feies, a pierdut mandatul obtinand 11.274 de voturi.

Din partea partidului UDMR, candidatul la Camera Deputatilor Vasile Beres a obtinut 1.770 de voturi si a devenit deputat de Maramures, dar in Targu Mures Benedek Imre nu a reusit sa obtina un loc in Camera, desi obtinuse 12.769 de voturi.

Rezultatele oficiale prezentate de Biroul Electoral Central releva faptul ca doar 30 de senatori dintr-un total de 137 au obtinut mandatul prin vot direct, primind mai mult de 50%+1 din voturile alegatorilor din colegiile in care au candidat. Din punct de vedere procentual, acest lucru arata faptul ca doar 21,89% dintre senatori au intrat prin vot direct in Parlament.

Totodata, in Camera deputatilor doar 26,89% din totalul de deputati alesi au obtinut un procent mai mare de 50% din voturile alegatorilor. Astfel, doar 85 din totalul de 316 deputati au fost alesi prin metoda uninominala, restul de 231 primind mandatul dupa etapa de repartizare. La numarul de 316 de deputati se adauga si cele 18 ocupate de minoritati.

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie reprezinta o premiera pentru clasa politica, intrucat, ca urmare a adoptarii Legii votului uninominal, alegatorii au avut posibilitatea de a vota direct candidatii propusi in locul listelor de partid, dar candidatii care nu au obtinut mai mult de 50%+1 din voturile directe ale alegatorilor au intrat in procesul de redistribuire a mandatelor, in care s-a tinut cont de pragul electoral si de procentul obtinut de partide la nivel national.