In ciuda faptului ca salariul de parlamentar european va creste incepand cu ianuarie 2009 de aproape sapte ori, ajungand la 7.000 de euro, adica de cateva ori mai mare decat cel din Romania, se pare ca romanii din PE sunt atrasi tot de Legislativul national. Astfel, sase din echipa de 35 de eurodeputati renunta la mandat.

Democrat-liberalii vor face transferuri cele mai multe in Parlamentul European. Roberta Anastase, Mihaela Popa si Monica Ridzi, devenite europarlamentari pe listele fostului Partid Democrat, vor renunta la Bruxelles in favoarea Parlamentului de la Bucuresti. Anastase, care a castigat un fotoliu de deputat in Colegiul 11 Prahova, a declarat pentru Cotidianul ca prefera Legislativul national: „Din moment ce mi-am depus candidatura aici, alegerea mea e clara“.

La randul ei, Monica Ridzi, sefa tineretului pedelist, a anuntat, marti, ca va demisiona din Parlamentul European imediat ce va fi validata in functia de deputat in Colegiul Petrosani-Petrila-Aninoasa din partea Partidului Democrat-Liberal (PD-L). Ridzi este singurul candidat din judetul Hunedoara care a castigat in mod direct mandatul de deputat, obtinand 54% dintre voturile electoratului.