"Eu va spuneam inca de acum trei luni ca este o lege tembela, ca nu este Legea votului uninominal si viata a confirmat ca este legea votului anti-uninominal care a indepartat electoratul de urne si care a dus la aberatiile cunoscute:circa 400 dintre viitorii membri ai Camerei Deputatilor si ai Senatului sunt alesi de calculator", a spus Funar despre Legea votului uninominal, in baza careia s-au desfasurat alegerile din 30 noiembrie.

Funar sustine nevoia schimbarii Legii votului uninominal, dar si intoroducerea votului obligatoriu pentru ca altfel "nici 20% dintre romani nu vor merge la urne la viitoarele alegeri". "O lege din aceasta tampita e prima si cred ca ultima din viata politica romaneasca. Daca nu se intervine rapid si radical in acest sens la urmatoare alegeri, daca nu se introduce votul obligatoriu in Romania, va fi dezastru, nu stiu daca se mai duc 20% dintre romani la vot", a spus Funar.

Senatorul PRM spune ca isi va continua activitatea politica si dinafara Parlamentului, dar acest lucru se va intampla doar pana anul viitor, sustinand ca in 2009 vor fi convocate alegeri anticipate."Eu imi voi continua activitatea politica si la alegerile anticipate care este posibil sa aiba loc pana cel tarziu la sfarsitul anului viitor vom reveni in Parlament, ne vor obliga romanii sa revenim in Parlament", a spus Funar, membru al unei formatiuni care, in 30 noiembrie, a fost scoasa din randul partidelor parlamentare, neintrunind pragul de 5% pentru a accede in Parlament.