"Orice solutie, orice alternativa, orice discutie o purtam cu mandatele pe masa. Deocamdata, n-am primit nicio invitatie la negocieri. Important pentru noi este sa avem rezultatele oficiale", a declarat, luni, Emil Boc, potrivit NewsIn.

Boc a sugerat ca o alianta la guvernare cu PNL nu este singura varianta care sta la dispozitia PD-L. "V-am spus ca PNL este optiunea primara, dar nu si singura. Discutam cu mandatele pe masa. Pana atunci, nu stii pe ce contezi (...) Prima noastra varianta este dreapta, dar nu excludem nici o varianta", a mai spus presedintele PD-L.

Acesta a negat faptul ca s-ar fi format la nivelul conducerii democrat-liberale o echipa de negociere cu un mandat precis, afirmand ca este necesara, mai intai, o discutie in cadrul conducerii partidului. "Nu este corect ca lucrurile sa fie discutate mai intai in presa si nu cu colegii mei. Dupa aflarea rezultatelor vom stabili echipa si mandatul", a declarat Boc.

Intrebat asupra conditiei puse de Crin Antonescu pentru intrarea in Guvern a PNL-mentinerea lui Calin Popescu-Tariceanu ca premier-, Boc a raspuns, in prima instanta, printr-o alta intrebare: "E sigur ca au un candidat care a fost ales deputat?". Ulterior, a revenit asupra subiectului. "Orice partid merge la negocieri cu conditii maximale (...) Sa-mi spuneti si mie daca Tariceanu va iesi deputat", a spus liderul democrat-liberal.