Asteptam confirmarea oficiala a rezultatelor Biroului Electoral Central. Dupa datele noastre, pe final, o sa avem o usoara diferenta pozitiva fata de PSD, deci vom castiga alegerile la mustata, cum se spune in termeni fotbalistici. Si cand spun asta ma bazeze in primul rand pe voturile romanilor din strainatate, din diaspora, care nu au fost luate inca in considerare, iar acolo, daca nu gresesc, din sase mandate, patru vor reveni PD-L, adica exact acele mandate care vor face diferenta peste PSD, si vom fi primul partid care are cel mai mare procent de voturi, dar fara a avea peste 50% din numarul total de voturi exprimate de catre romani”, a declarat Emil Boc.

Liderul democrat-liberal sustine ca de Ziua Nationala a Romaniei PD-L nu va face negocieri, deoarece nu are confirmarea rezultatelor oficiale si dupa 30 de zile de campanie electorala, e momentul ca politicienii sa mai taca.

Totodata, Boc a spus ca primele tatonari, negocieri vor avea drept partener PNL.

Din punctul nostru de vedere optiunea romanilor a fost si este majoritar de dreapta, asta inseanma ca prima noastra optiunea va fi pentru dreapta, pentru o constructie pe dreapta si, in acest sens vom purta primele discutii, primele tatonari, urmand sa vedem cu ce forta mergem la negocieri, pentru ca una este sa fii prima formatiune, alta este sa fii a doua”, a afirmat presedintele PD-L.

Intrebat daca prin negocieri de dreapta se refera la PNL, Emil Boc a spus ca „in Parlamentul Romaniei doar o singura formatiune se mai poate revendica a fi de dreapta, care este PNL-ul”.

Liderul PD-L a spus ca declaratia ca va demisiona in secunda doi daca nu castiga alegerile cu partidul pe care il conduce ramane valabila, „cel putin pana in acest moment”.

In ceea ce priveste declaratiile din campania electorala, ca este timpul ca UDMR, sa mai ramana in Opozitie, presedintele PD-L a raspuns: „Asta daca romanii vor dori. Depinde totul de jocul rezultatelor. Una este dorinta, alta este putinta”.