Era de asteptat, sunt tare curios in ce proportie s-au dus romanii din Covasna la vot. Cred ca proportional cu numarul lor in judet va fi mai masiva prezenta lor decat a maghiarilor, sunt mai motivati decat maghiarii”, a declarat corespondentului NewsIn presedintele PCM Covasna, Csinta Samuel.

Sunt convins, nu am cum sa dovedesc, dar daca PCM ar fi avut oportunitatea sa participe ca partid era o mobilizare mai masiva si o altfel de campanie, care ar fi mobilizat oamenii. La Targu-Secuiesc ce a mai fost campanie, in randul candidatilor maghiari, in rest nu prea. In Sfantu-Gheorghe nici nu stim ca a fost campanie electorala. Pana la 30% participare in judet eu zic ca e peste asteptari”, a mai declarat Csinta.

Presedintele UDMR Covasna si candidat la Senat, Albert Almos, nu a dorit sa comenteze prezenta electoratului covasnean la vot, dar a constatat si acesta ca este „prea mare liniste” in localitatile prin care a trecut astazi, spunand insa ca prezenta nu este cu mult mai „stralucita” fata de locale.

La ora 14.00, prezenta la urne in Covasna era de 14,9%, printre cele mai mici din tara. In judet sunt trasate 6 colegii uninominale – 4 la Camera Deputatilor si 2 la Senat, partidele numind candidati in toate. La acestea se adauga trei independenti, dintre care doi sustinuti de PCM, care nu a participat ca partid la aceste alegeri, desi la locale obtinuse un scor bun in Sfantu-Gheorghe, cu aproximativ 10.000 de voturi peste UDMR.