Precizand ca este "o zi cruciala" pentru viitorul cetatenilor Romaniei, premierul Calin Popescu Tariceanu a amintit ca prezenta la vot la ora 14.00 a fost de 19,84% din numarul total al alegatorilor. "Un nivel foarte, foarte coborat", a spus Tariceanu, care a comparat situatia, spre exemplificare, cu cea din 2004, cand au votat cu peste 7 procente in plus- 27,18%.

Tariceanu a spus ca in acest moment, cand in Romania a intervenit un sistem electoral diferit, "Parlamentul capata statutul de institutie cu cea mai larga reprezentativitate". El a adaugat insa ca in Parlament se vor regasi doar optiunile celor care au votat. "Absenteismul ii va face pe romani sa fie nemultumiti de rezultatul votului. (...) Este capital ca romanii sa mearga la vot, mai sunt trei ore pana la inchiderea urnelor", a declarat Tariceanu, la sediul Guvernului.

"Dincolo ca este un drept fundamental, este si o obligatie civica", a mai spus Tariceanu, care a precizat ca este important si "decisiv" ca populatia sa mearga la vot. Premierul a facut " un apel respectuos si calduros" ca populatia sa mearga sa voteze candidatii si partidele "care cred ca exprima cel mai bine optiunile lor politice". "Vreau pentru Romania un viitor cat mai bun (...). Rog cu tot respectul pe oameni sa inteleaga sa mearga la vot".


REALITATEA.NET - C. P. Tăriceanu a făcut apel către populație să meargă la vot