Circumscriptia 43, unde sunt arondate colegiile uninominale din strainatate, a primit la ora 11.30, ora Romaniei, o sesizare de la sectia de votare numarul 3 din Bruxelles. Neregula semnalata era, conform procesului verbal intocmit, "folosirea in scopuri electorale a unei baze de date cu numerele de telefon si adresele de e-mail ale membrilor structurilor romanesti NATO". Sesizarea a fost inaintata de reprezentatul PD-L din biroul electoral din acea sectie de votare.

Presedintele biroului electoral al Circumscriptiei 43, care functioneaza la sediul MAE, a inaintat sesizarea catre Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2 din Bucuresti, care urmeaza sa solutioneze aceasta sesizare. Singurul membru al birolului electoral al Circumscriptiei 43 care s-a opus acestei decizii a fost reprezentantul PSD+PC care a motivat ca acele date de contact sunt postate pe site-ul Reprezentatei permanente a Romaniei pe langa NATO.

Pana la ora transmiterii acestei stiri nu s-au inregistrat alte nereguli, iar votul in strainatate decurge in conditii normale. Pe baza informatiilor primite de la misiunile Romaniei, pana la ora 14.00, ora Romaniei, la sectiile de vot deschise in strainatate votasera peste 9000 de cetateni romani.

Romanii voteaza in 221 de sectii de votare din intreaga lume, dar, ca urmare a decalajelor de fus orar, ultimele urne se vor inchide pe coasta de vest a Americii, luni dimineata, la ora 7.00, ora Romaniei. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie au fost trimise 620.000 de buletine pentru Camera Deputatilor si acelasi numar de buletine pentru Senat, in total 1.240.000 de buletine de vot peste hotare.