Doi-trei votanti in sectia din Stefanestii de Jos, comuna ilfoveana unde, la localele din iunie, jandarmii desparteau cu greu fanii partidului lui Gigi Becali de cei ai PSD. Daca in iunie social-democratii erau acuzati ca au adus oamenii in autocare cu noaptea in cap sa stampileze buletinele de vot, doar 183 de localnici din 1189 votasera duminica, pana la ora 13:00, relateaza NewsIn.

Singurul grup din curtea sectiei de votare era cel strans in jurul consilierului PSD Adrian Simionescu, cum se prezinta politicos, dar cunoscut mai bine ca Adrian Copilul Minune sau De Vito. Sta pe banca, la soare, cu mainile in buzunarul unei geci cu gluga tivita cu pufulet. Suspendate la jumatatea distantei dintre banca si asfalt, ii sclipesc incaltarile rosii, cu sigla Ferrari. Imi zice ca s-au strans acolo sa mai vorbeasca, sa spuna bancuri.

Intreb cum este sa fii consilier, daca ii place, daca mai are timp de concerte. Spune ca-i bine, i-a placut intotdeauna sa-si ajute prietenii. Si ce realizari are? Pai... a dat drumul la 600 de lampi." Lampi?". "Da, iluminat stradal". 400 erau puse inainte de vot, iar dupa alegerile din iunie s-au mai pus 200. "Si altceva?". "Pai... apa curenta in comuna". Intreb cum au avut timp sa sape, sa puna tevi, din iunie pana acum. "Erau trase dinainte de alegeri", ma lamureste. Si, mai spune, localnicii au si gaz. Cand au avut timp sa puna si tevi pentru gaz? "Si alea erau dinainte de alegeri", ma lamureste. Tine sa precizeze ca nu este meritul sau, ci al tuturor din Consliliul Local si din Primarie.

Ma trimite sa admir parcul, ultima realizare. Intre un lan de stuf si un lac, copiii chinuiesc cateva leagane si un disc rotativ, toate noi. Dale de piatra, banci de lemn si tufe de trandafiri, iar in mijloc - patru copii din rigips, care amintesc de emblema orasului Bruxelles, intruchipeaza o fantana arteziana.

In 30 noiembrie, in Stefanestii de Jos gasesti trei reporteri stingheri, un politist vigilent si cateva grupulete de localnici cu ochelari negri, de firma si haine cu paiete. In urma cu sase luni, ca sa nu se mai bata, votantii PNG si cei ai PSD intrau unii pe usa din fata, altii pe usa din spate a sectiei de votare, pentru a-si alege primarul prin vot secret.