In judetul Ilfov, localitatea Pantelimon, sectia 40, APD a semnalat ca observatorii acredidati din partea unor partide politice „ofera bani in fata sectiei de votare”.

Un caz din aceeasi categorie a fost semnalat de APD si in judetul Vrancea, unde un observator a surprins, intr-o sectie de votare din satul Olesesti, o conversatie dintre un membru al sectiei de votare si o alegatoare, cel dintai indemnand-o pe aceasta sa incurajeze cetatenii sa participe la vot in schimbul unor beneficii materiale.

APD a semnalat ca la Navodari au aparut primele sesizari legate de transportul alegatorilor la sectiile de votare. „Cetatenii acestui oras sunt transportati cu autobuze – CT 97 JTA, CT 81 UZK – si autoturisme la sectiile de votare, pe drum primind indicatii cu privire la candidatul pe care trebuie sa-l voteze precum si 100 lei drept recompensa”, se arata in comunicatul trimis de Pro Democratia.

Observatorii APD au semnat si alte nereguli – distribuirea de bauturi alcoolice in ziua votarii, in perimetrul sectiilor de votare (in Vrancea, colegiul 4), stampile de vot disparute din sectiile de votare (judetul Vrancea, colegiul 4), impiedicarea observatorilor de a intra in sectiile de votare (in Iasi - sectia 72, in Targu Neamt - sectia 133, in Unirea Odobesti – sectia 86).

Potrivit monitorizarii APD, s-a constatat continuarea campaniei electorale in ziua votului in Brasov, Colegiul 5, precum si in comuna Deleni, judetul Constanta.

La sectiile de votare nr. 120 si 27 din Brasov, nu se regasesc trei strazi pe listele permanente, iar in Bucuresti, la sectia 989, la sectia de votare din incinta liceului Grigore Moisil se regasesc pe liste cetateni decedati.

Neregulile au fost semnalate de la deschiderea sectiilor de votare si pana la ora 11.00.