El a mai spus ca se asteapta ca din noul parlament sa faca parte "patru partide - cele trei partide mari si UDMR, plus cateva aliante minoritare".

Intrebat daca oamenii vor vota indivizi sau partide, odata cu noul sistem de vot uninominal, Iliescu a spus ca se asteapta sa fie o varianta combinata, dar a precizat ca "a fost bine pentru candidati pentru ca au avut contact direct cu oamenii", iar cetatenii au putut sa judece mai exact si oamenii care ii vor reprezinta, nu doar partidul.

El a precizat ca prezenta mai slaba la vot ar putea fi justificata de oboseala oamenilor si a admis ca poate fi vorba "si de o stare de lehamite".

Pana la ora la care a votat Iliescu, la sectia de vot de la Liceul Jean Monnet votasera circa 220 de persoane, respectiv 12% din numarul celor arondati acelei sectii.

Iliescu a venit la vot, la Liceul Jean Monnet, la 11:45, impreuna cu sotia sa, Nina Iliescu, care a sus ca a votat cu PSD. Intrebata cum priveste noul statul al sotului sau care nu mai candidat la nimic, Nina Iliescu a spus - "Pe de o parte ma bucur, ca acum ar putea sa fie mai mult acasa, sper".

La Liceul Jean Monnet au mai votat, duminica, seful Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, candidatul PD-L pentru Senat Ionut Popescu, omul de afaceri Viorel Paunescu, senatorul PC Marius Marinescu, omul de afaceri si presedintele onorific al PNL Prahova Dinu Patriciu si campioana olimpica la atletism Iolanda Balas.

Sectiile de votare s-au deschis la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00.

Noul sistem de vot uninominal a redus numarul modalitatilor de a vota pentru ca, din cei 18.328.646 de cetateni romani cu drept de vot - potrivit datelor furnizate de BEC, un procent considerabil, reprezentat de romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu din diverse motive, nu isi va putea exercita acest drept.