Geoana a afirmat ca votul de duminica "este un vot care va influenta viitorul Romaniei pentru mai mult de patru ani" si ca votul este sansa prin care romanii pot sa aiba un viitor mai bun. "Romanii sa se gandeasca de trei ori inainte sa voteze", a spus liderul PSD, adaugand ca Romania are nevoie de buni conducatori pe timp de criza, care sa ii protejeze pe pensionari si pe muncitori.

El ii indeamna pe oameni sa mearga la vot si sa le acorde increderea lor celor pe care ii considera cei mai potriviti pentru respectul lor.

Liderul PSD a spus ca, atunci cand introduce buletinul de vot in urna, se gandeste in primul rand la "oamenii necajiti". "Am sa ma gandesc in primul rand la oamenii necajiti din tara asta si am sa ma gandesc in primul rand la cei care de 20 de ani de tranzitie tot strang cureaua si tot platesc pretul acestei tranzitii. Si cred ca acest vot este despre ce partid si ce lideri si ce parlamentari ar putea ca in criza care vine sa nu-i puna tot pe cei saraci si necajiti sa plateasca pretul si acestei crize. De fapt, asta este miza - cine este mai competent si cine are mai multa inima pentru omul obsinuit. Asta este miza acestor alegeri. La asta am ajuns si in ziua de vot la asta se gandesc, cred, romanii atunci cand aleg pe un candidat un alt candidat de la un partid sau celalalt", sustine Geoana.

Intrebat daca crede ca va putea sa puna in aplicare promisiunile electorale, Geoana a spus ca tara va traversa o perioada mai grea, dar, "cu un guvern competent", situatia va putea fi redresata. "Pe un orizont de patru ani da. Va fi o perioada mai grea. Va fi un an, cateva luni de zile, mai dificil, dar, dupa aceea, cu un guvern competent putem sa redresam situatia. Dar va spun ca, cel putin pentru pensionari si pentru agricultori, oamenii astia nu mai au timp sa mai astepte. Deci toata ideea asta, cu hai sa facem mai tarziu si tot uitam... trebuie facut imediat", a mai spus Geoana.

Mircea Geoana a votat cu o ora si jumatate intarziere fata de ora anuntata deoarece, din pricina cetii, n-a putut sa vina la Dabuleni cu elicopterul, ci a fost nevoit sa vina cu masina.