Potrivit oficialilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, din cele 344 de persoane aflate in aresturile din Capitala, 250 au drept de vot, insa numai 31 au domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla locul de detentie si au posibilitatea de a vota.

Dintre acestea, doar patru si-au exprimat dorinta de a vota si, pana la ora 10.30, doua au si facut-o.

Urna mobila a fost dusa la Penitenciarul Colibasi pentru doi detinuti, care insa nu vor sa voteze

Dintr-un total de 730 de persoane private de libertate aflate la Penitenciarul de maxima siguranta Colibasi, judetul Arges, doar doi detinuti indeplinesc conditiile necesare pentru a putea vota, insa amandoi au semnat ca nu vor sa-si exercite acest drept, informeaza corespondentul NewsIn.

Pentru a putea vota, detinutii trebuie sa aiba domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla locul de detentie si sa faca o solicitare scrisa cu privire la exercitarea dreptului la vot. La alegerile organizate duminica, 30 noiembrie, pot vota doar persoanele private de libertate care au 18 ani si daca nu au fost condamnate la pierderea drepturilor electorale prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Potrivit purtatorului de cuvant de la Penitenciarul Colibasi, Raluca Dinisor, doar doi dintre detinutii de la Colibasi indeplinesc aceste conditii si pot vota. Este vorba de un barbat de 52 de ani, arestat preventiv pentru omor si un tanar de 25 de ani, care este arestat pentru furt calificat. Amandoi insa au semnat ca nu vor sa-si exercite dreptul la vot.

Urna mobila a fost dusa totusi la Penitenciarul Colibasi si va fi tinuta acolo pana la inchiderea urnelor, in eventualitatea in care cei doi detinuti se razgandesc.