Crin Antonescu a intrat in sectia de vot a Liceului Economic Virgil Madgearu la 8:45 impreuna cu Andrei Chiliman, actualul primar PNL-ist al sectorului 1.

Antonescu a declarat ca a venit la vot "cu ganduri bune" si spera intr-un nou inceput in viata politica romaneasca, odata cu introducerea sistemului de vot uninominal pentru Camera Deputatilor si Senat.
"Cred intr-o calitate imbunatatita a vietii parlamentare prin senatorii si deputatii care va vor reprezenta cu adevarat", a mai spus Antonescu alaturi de Andrei Chiliman si Ludovic Orban.

Crin Antonescu candideaza pentru pozitia de senator la colegiul uninominal 2 din capitala, iar principalii sai contracandidati sunt Razvan Theodorescu de la PSD si Ionel Popescu de la PD-L. La acest colegiu fusese desemnat initial presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, care a preferat ulterior sa candideze in judetul Ilfov.

Ludovic Orban este candidatul PNL pentru Camera Deputatilor colegiul uninominal 3, zona acoperita de colegiul senatorial 2, unde candideaza Crin Antonescu.

Sectorul 1 este impartit in doua colegii senatoriale si patru colegii pentru Camera Deputatilor.
Sectiile de votare s-au deschis la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00.

Noul sistem de vot uninominal a redus numarul modalitatilor de a vota pentru ca, din cei 18.328.646 de cetateni romani cu drept de vot - potrivit datelor furnizate de BEC, un procent considerabil, reprezentat de romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu din diverse motive, nu isi va putea exercita acest drept.