In comunicatul PNG postul public de televiziune este acuzat ca "arunca intr-un con de umbra Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat, in speranta de a-l rupe de electorat".

" In pofida faptului ca <<finala>> din 28 noiembrie - o emisiune indelung asteptata si care s-ar fi bucurat de interes national - a fost propusa si negociata in perioada premergatoare campaniei electorale, aceasta a fost trunchiata cu doar cateva zile inaintea datei alegerilor, din motive inexistente", precizeaza comunicatul PNG. Televizunea nationala a trimis un comunicat de presa prin care informa formatiunea PNG ca emisiunea de vineri seara se anuleaza, fara sa ofere explicatii suplimentare.

In schimb, TVR a oferit optiunea ca partidul sa realizeze un material de 23 de minute care urma sa fie inclus in grila de programe. "Am primit asigurari ca materialul urma sa fie difuzat in seara zilei de vineri, dupa ora 22.00" se precizeaza in comunicat.

Programul TVR-ului a mai suferit o modificare, astfel incat "PNG-CD a fost pus in situatia de a „alege” sa finiseze materialul filmat pana la ora 14.00, pentru a urma sa fie difuzat la 15.30, cu aproximativ sapte ore inaintea momentului anuntat initial! De parca situatia nu ar fi fost oricum destul de neplacuta, produsul difuzat la ora 15.30 a fost trunchiat intentionat", se sustine in comunicat.