Este o invitatie a unui fariseu, pe care nu o putem lua in serios. Invitatii de acest gen ne-au fost adresate foarte des si UDMR considera ca unitatea maghiarilor din Romania se poate infaptui doar sub umbrela UDMR”, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Csinta Samuel, mentionand ca desi candva se realizase, unitatea aceasta a maghiarilor s-a destramat sub politica totalitara a UDMR din ultimii 15 ani.

Liderul PCM spune ca este nevoie de o unitate noua, bazata pe parerile oamenilor, pe multiculturalismul politic din sanul maghiarimii, iar acest lucru se poate numai in conditiile in care exista si alte opinii politice sau formatiuni politice din cadrul comunitatii maghiare.

Miercuri, intr-o conferinta de presa la Cluj Napoca, presedintele UDMR Marko Bela a declarat ca PCM a facut unele greseli electorale in acest an si, in prezent, se afla la rascruce de drumuri, prin urmare le recomanda civicilor maghiari sa faca un pas spre UDMR, sa-si regandeasca perspectivele si sa revina la UDMR.

Marko a spus insa ca nu s-a referit la persoane cand spune ca PCM ar trebui sa faca un pas spre UDMR, dar intentia PCM de a crea o alternativa a esuat intrucat in Uniune exista tineri maghiari capabili care se constituie intr-o adevarata alternativa.

"In ceea ce priveste aceasta incercare de a crea o alternativa fata de UDMR, trebuie sa va spun ca incercarea a esuat in acest moment. Tinerii sunt in UDMR, alternativa este in UDMR. Asteptam din partea celor care au incercat sa creeze o alternativa si nu au reusit sa faca pasii necesari catre UDMR, dar nicicum nu lansez un apel sau un mesaj", a mai afirmat Marko.