Pactul a fost semnat de presedintele PD-L, Emil Boc, si presedintele Federatiei Nationale Feroviare "Miscarea Comerciala", Gheorghe Popa, conform NewsIn.

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca in schimbul sustinerii sindicalistilor la alegeri, PD-L se angajeaza sa sustina in comisiile parlamentare care vor analiza situatia din domeniul feroviar toate programele de restructurare si privatizare. "PD-L se angajeaza sa fie partenerul Federatiei in politicile pe care le va elabora cu privire la domeniul feroviar. In comisiile care vor fi infiintate in domeniul feroviar toate programele de restructurare si privatizare se vor realiza dupa consultarea cu specialistii Federatiei", a declarat Emil Boc.

Boc a mai precizat ca cei doi semantari ai pactului se mai angajeaza se elaboreze un act normativ menit sa reglementeze conditiile de exploatare a infrastructurii feroviare astfel incat aceasta "sa nu mai sufere clasificari in defavoarea Companiei de Admnistrare a Infrastructurii".

Presedintele Federatiei Nationale Feroviare "Miscarea Comerciala", Gheorghe Popa, a declarat ca le-a propus sindicalistilor "sa mearga in primul rand la vot si sa voteze cu PD-L, care s-a angajat in scris ca va avea ca prioritate restructurarea feroviara".

Popa a sustinut ca a fost mandatat sa negocieze cu toate cele trei partide mari, PD-L, PNL si PSD, dar ultimele doua au dat dovada de lipsa de interes fata de proiectele federatiei. "Ceea a facut PNL in ultimul timp a dus calea ferata la faliment, iar PSD nu prea a manifestat interes deosebit in promovarea proiectelor noastre", a declarat presedintele Federatiei Nationale Feroviare "Miscarea Comerciala".