Primul autobuz va pleca in data de 27 noiembrie pe ruta Cluj-Napoca – Targu Mures – Sovata – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Sfantu Gheorghe, iar pe aceeasi ruta vor mai pleca alte 3 autobuze in data de 28 noiembriem, potrivit lui Takacs. In aceeasi zi, un autobuz va pleca spre Zalau si Satu Mare.

Aceste autobuze se opresc in toate localitatile unde au domiciu stabil studentii. Din pacate, toate locurile sunt deja ocupate, ce am putut noi sa punem la dispozitie. Am aprobat un buget de 100 de milioane pentru acest program si l-am epuizat”, a declarat Takacs in cadrul unei conferinte de presa din Cluj.

Seful de campanie al Uniunii a afirmat ca demersul formatiunii se desfasoara in colaborare cu Organizatia Studenilor Maghiari din Romania. „Eu chiar si acum doua saptammani am accentuat ca drepul la vot este absolut necesar, pentru ca ar fi fost prima data cand cei nascuti in libertate sa fie, printr-o interpretare destul de rationala, dar totusi nedreapta a acestei legi, sa nu poata sa voteze”, a mai spus Takcs.

Acesta a mai spus ca in zonele in care vor circula autobuzele puse la dispozitie de UDMR trenurile sunt cam rare, astfel ca demersul Uniunii este complementar Hotararii de Guvern adoptata marti prin care studentii vor merge gratuit cu CFR-ul, sa voteze in localitatile de domiciliu