Este un colegiu mare si pestrit din punctul de vedere al populatiei si al afinitatilor politice. Fiind si cel mai puternic colegiu, este de la sine inteles ca luptele cele mai puternice se vor duce la Resita. Cu toate acestea, confruntari serioase vor avea loc si in restul judetului. Horia Irimia este liberal din 1990, candidat la Primaria Resita, consilier local de vreo trei ori si judetean. A fost de toate. Dar punctul forte il reprezinta starea actuala. In prezent, este secretar de stat in MDLPAT si cu piciorul in ghips tocmai din cauza infrastructurii varza de la CFR. si l-a rupt cand a vrut sa coboare din tren in gara Resita din cauza ca… nu exista peron la Gara de Sud. Chiar singur recunoaste sau se lauda ca a adus o multime de bani pentru refacerea infrastructurii, reparatii scoli, camine si altele.

Adevarul este ca banii au sosit, dar mai trebuie verificat ce contributie a avut Irimia acolo. Este cel mai activ membru din stafful PNL, mergand in campanie si cu piciorul in ghips. Numai cine nu vrea nu stie cand are vreo aparitie la TV sau in presa scrisa fiindca are grija sa-i bombardeze pe toti cu smsuri prin care isi anunta aparitiile. Este politicianul local care a declarat ca ,,in judetul Caras Severin, in permanenta a fost la putere FSN-ul. sefiile si scaunele de sef din principalele institutii ale statului au fost ocupate prin rotatie de PSD si apoi de PD, intre aceste partide existand o permanenta rotatie".

Stejarel Olaru, PNL, candideaza pentru Senat, propus de la Bucuresti. Este de fapt singurul de aceasta factura din Caras Severin. Restul sunt macar localnici. stiu judetul, nu doar de pe harta. Se pare ca liberalii caraseni sufera de sindromul Mona Musca – ea ocupand o gramada de ani un scaun de parlamentar ca ales de Caras Severin. Olaru este istoric si politolog. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Bucuresti si a urmat apoi studii postuniversitare in domeniul stiintelor politice. Este casatorit cu jurnalista Camelia Csiki si locuieste cu familia in Bucuresti. De asemenea, este consilier al premierului Tariceanu.

Un alt candidat cu potential pentru acest colegiu ar fi Ovidiu Radoi, membru PD-L. A fost ales ca senator liberal la precedentele alegeri. Apropiat al Monei Musca. Ea a si fost cea care l-a pus sef de cabinet si i-a deschis drumul spre Bucuresti. Poate ca trecerea de la Senat la Camera pare un fel de degradare. Dar si aceasta trecere este conditionata de cuvintele ,,daca va castiga". Este economist de meserie si in prezent este membru al Comisiei pentru privatizarea activelor statului.