In plangerea inaintata BEM de catre PD-L, democrat-liberalii ii considera responsabili de lansarea acestor materiale pe cei de la Alianta PSD+PC.

"Alianta PSD+PC a lansat materiale electorale, atat afise, cat si pliante, care contin jigniri si calomnii aduse candidatilor PD-L, cat si liderilor politici ai PD-L. In materialul anexat se vede clar ca sunt folosite atat numele, cat si sigla si insemnele PD-L", se precizeaza in sesizarea depusa de PD-L la BEM.

Pliantele si afisele electorale contestate contin poze si scurte prezentari ale unor candidati PD-L, care sunt redactate intr-o nota denigratoare, potrivit BEM. Printre candidatii vizati se numara: Adriean Videanu, Silviu Prigoana, Elena Udrea, Anca Petrescu si Gheorghe Udriste.

Astfel, in materialele electorale distribuite in capitala, fostul primar al capitalei este acuzat ca a facut afaceri cu primaria, fiind amintite scandalul bordurilor si cel a parcului Bordei, Elena Udrea este descrisa ca "regina parcarilor din Bucuresti", parcari pentru care Primaria ar fi pierdut mai mult de doua milioane de euro, in vreme ce in dreptul lui Silviu Prigoana sunt mentionate afacerile pe care le-ar fi avut firmele lui de salubrizare cu Primaria Capitalei. "Il stiti ca pe un simpatic personaj monden, dar in realitate este un om de afaceri rapace. In jurul sau PD-L a dezvoltat mafia gunoaielor(...)", incepe prezentarea lui Silviu Prigoana.