Eu am invatat sa nu mai fiu sigur de nimic. M-a invatat viata. Eu sunt propunerea PD-L in functia de prim-ministru, o propunere votata in unanimitate. Pentru a-i da sansa presedintelui de a desemna un candidat din partea PD-L trebuie sa castigam alegerile. Daca nu castigam nu ii putem pretinde presedintelui sa aleaga un premier din partea partidului nostru. (…). Deci, propunerea PD-L este Theodor Stolojan, si, potrivit Constitutiei, presedintele tarii are libertatea de a desemna un candidat de prim-ministru, in care, cum s-a exprimat, trebuie sa aiba incredere, iar in mine are incredere”, a spus Stolojan, NewsIn.

Liderul democrat-liberal nu a dorit sa comenteze posibile variante pentru functia de sef al Executivului, spunand doar ca, in cazul in care decizia presedintelui Basescu va fi alta, nu va avea nimic de spus. "Nu am nicio problema", a precizat Stolojan.

Presedintele Traian Basescu declarat, la 10 noiembrie, la emisiunea "Nasul" de la B1Tv, ca Tariceanu si Geoana nu indeplinesc un criteriu esential pentru desemnarea in functia de premier, si anume ca nu se bucura de increderea lui. "Constitutia ne-a facut sa fim dependenti unii de altii. Eu trebuie sa numesc in primul rand un premier in care sa am incredere",a spus presedintele Basescu, adaugand ca in al doilea rand, trebuie sa numeasca un premier care sa nu genereze conflicte intre partide.

In acest context, presedintele a spus ca l-a costat "enorm" ca a numit ca premier, in 2004, o persoana in care nu a putut sa aiba incredere. Basescu a spus ca nu mai poate avea relatii de incredere cu premierul Tariceanu si nici cu liderul PSD, Mircea Geoana. "Constitutia ne-a facut sa fim dependenti unii de altii. Eu trebuie sa numesc in primul rand un premier in care sa am incredere",a spus presedintele Basescu.

Intrebat in emisiune ce crede despre Theodor Stolojan, care este propunerea PD-L pentru functia de premier, Traian Basescu a spus ca Stolojan nu a fost intr-o campanie care sa-l faca sa nu aiba incredere in el si a amintit de campania de suspendare a presedintelui, cand liderul PLD s-a aflat in tabara sustinatorilor sai. "Asta nu inseamna ca dl Stolojan este singura solutie. Despre cei doi (Tariceanu si Geoana, n.r) am vrut sa spun ca nu indeplinesc un criteriu esential- increderea presedintelui", a spus Basescu.