'Va anunt ca sunt gata sa va ascult explicatiile pentru guvernarea dezastruoasa din ultimii patru ani si sa va prezint punct cu punct toate erorile intentionate sau nu pe care le-ati facut incepand cu 2005. In acest sens, va astept la Botosani - locul unde, asa cum probabil stiati, am programate actiuni de campanie - in ziua de vineri, 21 noiembrie, ora 13.00, la sediul organizatiei locale a PSD de pe strada Stefan Luchian, nr. 29.

In aceasta dimineata, la ora 10.00, autocarul de campanie in care se afla jurnalisti ai presei nationale a plecat spre Bototani, pentru a ma insoti in turneul din Moldova. In acest fel, vom avea si audienta nationala asigurata pentru dezbatere", i-a replicat Geoana.

Liderul PSD si-a continuat sirul afirmatiilor ironice. 'Stiu ca ati ales varianta invitatiei peste noapte sperand ca va voi refuza. Regret sa va dezamagesc. Sunt surprins de tonul insolent si agresiv in care ati ales sa adresati o invitatie la dialog liderului celui mai important partid din Romania.

Nu va refuz, pentru ca, dupa patru ani de haos, a venit vremea sa dati explicatii. Promit sa-i conving pe botoseneni sa va primeasca asa cum se cuvine si nu asa cum meritati', a afirmat el.

Geoana l-a 'felicitat' pe Tariceanu pentru 'perseverenta in ridicol' cu referire la 'gafa' pe care o reprezinta 'epistola' de joi a premierului, pe care o califica drept un 'apogeu al penibilului'. 'Consultantii straini care v-au redactat scrisoarea, probabil in limba engleza dupa stangacia textului, nu au stiut ca sunt deja programate dezbaterile televizate pe posturile nationale in zilele de miercuri, joi si vineri ale saptamanii viitoare. Mai mult, au uitat sa actualizeze textul, ceea ce face ca invitatia la dezbatere sa vina la o zi dupa ce dumneavoastra ati anuntat deja o serie de masuri ale Guvernului pe care il conduceti.

Practic, m-ati invitat la o dezbatere care nu mai are obiect. In al treilea rand, nu au fost informati probabil ca dumneavoastra ati condus Guvernul in ultimii patru ani. Altfel, nu imi pot explica dezinvoltura cu care vorbiti despre faptul ca romanii traiesc prost. Acesta este singurul punct in care va dau dreptate. Romanii traiesc prost, iar dumneavoastra sunteti direct responsabil de acest lucru', si-a incheiat liderul PSD contra-epistola.

Premierul Tariceanu a adresat presedintelui PSD, Mircea Geoana si prim-vicepresedintelui PD-L, Theodor Stolojan, invitatia de a participa, vineri, 21 noiembrie, la o dezbatere televizata despre programele pe care partidele le propun romanilor, informeaza vineri Guvernul. Potrivit comunicatului remis de Guvern, premierul a lasat la latitudinea celor doi lideri politici stabilirea orei si a locului dezbaterii. Tariceanu va prezenta in cadrul dezbaterii Planul de masuri pentru crestere economica si locuri de munca, o parte dintre masurile prevazute in acest plan fiind adoptate de Executiv in sedinta de miercuri.