Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel, Claudia Ilies, a declarat joi, corespodnentului NewsIn, ca hotararea instantei este definitiva.

Pop a fost retinut luni de procurorii DNA – Structura Teritoriala Cluj, pentru trafic de influenta in forma continuata si instigare la fals sub semnatura privata, iar marti a fost arestat in baza unui mandat eliberat de Tribunalul Cluj. Virgil Pop va ramane, astfel, in arest preventiv pana pe 16 decembrie.

DNA a remis marti un comunicat de presa in care sustine ca Virgil Pop este acuzat de trafic de influenta in forma continuata si ar fi cerut de la omul de afaceri Petru Chis suma de 80.000 de euro.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea la acea data de consilier judetean, inculpatul Pop Virgil a pretins suma totala de 80.000 euro, din care a primit 130.000 lei si 30.000 de euro, de la un denuntator, pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator”, se arata in comunicatul de presa al DNA.