"Da, va trebui sa pun aceasta conditie pentru ca PNL cere ca aceasta sa fie una dintre conditii... si acesta este punctul de vedere al PNL. Colegii mei mi-au spus foarte clar: <participam la o coalitie cu aceasta conditie!>", a declarat Tariceanu la Antena 3. El a precizat ca va pune aceasta conditie in masura in care ceilalti membri ai Partidul National Liberal ii cer acest lucru, iar daca partidul va considera ca pana la urma nu este o conditie obligatorie, nu se va "agata" personal de aceasta functie.

"Stiti bine si ca istoric, dar si dupa '90, PNL nu este un partid cu vocatie de partid de opozitie. Politica nu se face din tribuna, ci de pe teren ", a mai spus Tariceanu.

Premierul a spus , de asemenea, ca partidul care este dispus sa accepte planul elaborat de actualul Guvern pentru contracararea efectelor crizei economice internationale va putea sa fie partenerul liberalilor dupa alegeri.

Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pe 6 noiembrie, ca PNL va pune doua conditii pentru intrarea intr-o coalitie, fara sa mentioneze insa impunerea premierului. "Daca vom avea un scor electoral semnificativ, adica peste 20%, putem discuta despre un Guvern de coalitie cu doua conditii: unu, nimeni in afara de noi nu poate pune in discutie conducerea si statutul PNL; doi, continuarea liniilor fundamentale de politica economica ce au dus in ultimii patru ani la crestere economica fara precedent, la dublarea salariul mediu, la dublarea pensiilor, la aparitia a 600.000 de noi locuri de munca si la cresterea spectaculoasa a investitiilor. Se poate discuta cu oricine respecta aceste doua conditii. Nu avem un partener in aceasta privinta, nu guvernam daca nu putem s-o facem singuri. Sub 20% de altfel, optiunea mea este sa trecem oricum in opozitie, pentru ca PNL nu poate guverna in conditia de vioara a doua sau de partid-atas", a declarat Crin Antonescu.