"Avem nevoie de o guvernare social-democrata, iar pentru cei care mai au intrebari, aceasta va fi condusa de Mircea Geoana, presedintele PSD", a declarat Diaconescu la un eveniment electoral al PSD Bucuresti.

Presa a scris despre Cristian Diaconescu ca ar putea fi o varianta a PSD pentru postul de premier daca Mircea Geoana nu va fi agreat de Traian Basescu, sustinerea neoficiala de care se bucura vicepresedintele avand la baza, dupa cum spun pesedistii, o anumita apropiere a acestuia de PD-L si Traian Basescu.

De altfel, Diaconescu a respins scenariul ca vizeaza postul pentru care Geoana a fost propus la congresul PSD intr-un interviu pentru "Cotidianul" publicat recent, dar a lasat de inteles ca lucrurile pot lua alta turnura in cadrul negocierilor intre partide. "Avem o decizie oficiala, a Congresului PSD, prin care Mircea Geoana este desemnat sa fie candidatul nostru de prim-ministru. Pe de alta parte, am fost si voi ramane un om de dialog si cred foarte serios ca de la 1 ianuarie aceasta tara va avea nevoie de institutii capabile sa dialogheze. Mie mi se pare normal ca orice discutie despre premier si guvern sa se poarte dupa 30 noiembrie. Daca PSD castiga alegerile, in mod normal Mircea Geoana ar trebui sa fie prim-ministru. Sigur ca se poate discuta orice la o negociere, dar respectand votul electoratului", a spus el.