Insa la capitolul comunicarii cu presa, Geoana nu sta bine deloc. Am dorit sa-i adresam cateva intrebari concrete legate de realitatea doljeana si am fost intampinati cu un receptor trantit in nas.

Cum Geoana a declarat recent ca "Tony Blair isi vizita cicumscriptia in fiecare weekend, si doar era prim-ministru in Marea Britanie, nu intr-o tara de doi lei", iar el, ca si Tony Blair, vrea sa fie prim-ministru, am dorit sa-l intrebam direct: "Este Romania o tara de doi lei?" O alta intrebare se referea la absenta masurilor concrete pentru alegatorii din colegiul sau, iar alta la problemele Doljului si la solutiile locale. Nu in ultimul rand, am fi dorit sa aflam de unde va finanta cresterea salariilor la profesori, daca ar ajunge la guvernare. Evident, un om atat de ocupat nu a avut timp sa stea de vorba cu noi, nici macar la telefon, nici macar pe email. Cu un tupeu fantastic, Dana Nica, cea care se recomanda sefa cancelariei sale, ignora cu totul aspectul uninominal si ne raspunde intepata: "Avem o alta strategie pentru presa nationala, iar intrebarile se refera la probleme locale, potrivite pentru un ziar local". Dupa care ne tranteste telefonul in nas.

Astfel, s-a mai nascut o intrebare, poate cea mai importanta: "Oare ce raspuns va primi un alegator din Dabuleni daca problema sa nu va fi una de interes national?"

Contracandidatul horticultor Nicolae Giugea recunoaste deschis ca nu a fost optiunea lui sa candideze in Colegiul nr. 5 impotriva lui Mircea Geoana.

"Au fost altii care au stabilit candidaturile pe colegiu, s-a decis in BPJ. Nu pot sa spun ca a fost o concurenta acerba pe colegiul asta", spune el. In ciuda valtorii evenimentelor in care este prinsa lumea politica, democrat-liberalul se declara pregatit sa accepte o eventuala infrangere: "Nu o sa fac infarct de bucurie daca o sa castig, dar nici nu o sa ma spanzur daca pierd".