"Programul nostru vine cu cea mai ambitioasa propunere de investitii in infrastructura si a serviciilor publice pe care l-a avut vreodata Romania in istoria sa moderna. Nici in anii '70 cand a existat creditare din Occident pentru industrializarea Romaniei, nici inainte de razboi, dupa criza mondiala din anii '30, nu a venit un partid cu un program atat de ambitios din punctul de vedere al infrastructurilor publice, cum am venit noi astazi", a declarat Mircea Geoana, detaliind una din directiile continute de programul de guvernare, cea referitoare la investitiile in infrastructura pe care PSD le-a programat. El a adaugat ca sunt identificate resurse de 1,66 miliarde de euro pentru infrastructura pentru urmatorii patru ani.

Liderul social-democrat a mai spus ca programul PSD de guvernare contine si un plan anticriza, desi acesta nu e suficient pentru a transforma Romania. Potrivit lui Geoana, programul de guvernare mai contine, in afara de planul anticriza, si o proiectie bugetara multianuala. "Avem resurse bugetare pentru urmatorii patru ani pentru toate domeniile", a explicat Geoana, spunand ca fiecare cent pentru fiecare proiect este prevazut in document.

Alte obiective ale programului de guvernare al PSD sunt impiedicarea inghetarii creditarii economiei si combaterea crizei de lichiditati, protejarea familiilor cu venituri mici prin cresterea salariilor si pensiilor, subventionarea facturilor la energie, reducerea cheltuielilor publice sau regandirea structurii viitorului executiv. Geoana a refuzat sa detalieze in legatura cu acest ultim subiect, spunand ca-si va pastra orice comentariu despre structura viitorului guvern pana dupa alegeri. Geoana a vorbit insa despre nevoia de a creea in Executiv o"entitate" care sa se ocupe de planificarea macroeconomica si de dezvoltarea durabila. Liderul PSD a spus ca AVAS ar trebui sa fie o structura care sa gestioneze activele statului, si nu sa se ocupe de vanzarea lor. Micsorarea numarului de agentii este o alta prioritate a PSD, a mai adaugat Geoana.