"Sper ca romanii, la alegerile de peste doua saptamani, vor fi la fel de intelepti ca americanii, sa acorde sprijin PNL si liderului acestuia, Calin Popescu Tariceanu", a declarat Neyts-Uyttebroeck. "Nu spun pentru ca sotul meu si cu mine suntem buni prieteni cu actualul prim-ministru din 1991, dar cea mai mare schimbare in Romania a avut loc in ultimii patru ani, datorita actualului Guvern", a adaugat ea.

Presedintele ELDR a tinut sa sublinieze ca partidul pe care-l conduce, spre deosebire de alte formatiuni europene, nu acorda bani, ci doar sprijin si cunostinte. "Ne demonstram solidaritatea, dar nu cumparam partide politice", a precizat ea, comentand ca familia liberala europeana "este prima si singura" care a dezvoltat "o viziune comuna" asupra viitorului Europei centrale si de sud-est.

La randul sau, prim-vicepresedintele Internationalei Liberale, Hans van Baalen, a apreciat lupta anticoruptie sustinuta de PNL si a caracterizat partidul condus de Calin Popescu Tariceanu ca pe unul care "se tine de cuvant". El a sustinut ca Tariceanu a reunit partidul dupa "perioada dificila" de dupa Revolutie si a contribuit la integrarea Romaniei in UE.

Vicepresedinte ELDR, Vesna Pusic, a subliniat ca, in viziunea sa, PNL este un partid care isi "deserveste" cetatenii, iar nu unul care conduce.

Vicepresedintele PNL, Cristian David, a considerat ca, in configuratia politica europeana actuala, "PNL este un exemplu de guvernare liberala de succes, exemplu care va ramane si va marca istoria atat a liberalilor europeni, cat si a liberalilor din intreaga lume". El s-a referit la interesul celorlate partide liberale de a prelua si importa model taxei unice.

Liberalii din sud-estul Europei s-au intrunit luni la Bucuresti pentru a discuta despre procesul de largire al UE, Tratatul de la Lisabona, reformele economice si financiare.