In timpul marsului, membrii PD-L au facut popasuri in fata sediilor PSD si PNL, transmite corespondentul NewsIn. In plus, democrat liberalii au dat jos un banner electoral al formatiunii, amplasat in zona Pietei Centrale, dupa ce vineri au promis ca, in scurt timp, isi vor scoate toate bannerele din oras.

Candidatul PD-L la Senat pe Colegiul Botosani, Dan Humelnicu, a spus ca manifestarea de sambata este menita sa combata violenta si golania. "Am vrut sa protestam impotriva unei campanii murdare si totodata sa demonstram un lucru foarte simplu: nu cu un banner se poate castiga o campanie electorala. O campanie electorala poate fi castigata in primul rand prin programe, idei, solutii aduse in fata botosanenilor", a spus Humelnicu.

"Asistam la un fapt absolut imaginabil, la niste violente fizice si verbale fara precedent intr-o campanie electorala, mai ales in Botosani, care au venit din partea unor oameni ce isi doresc cu tot dinadinsul sa devina parlamentari ai Romaniei. Am vrut sa ne exprimam si noi un punct de vedere prin acest mars al tacerii impotriva violentei, sa dovedim ca noi am avut o campanie electorala civilizata. Daca intr-adevar bannerele au devenit un motiv de scandal, cum am promis ieri, le vom da jos pentru a nu mai provoca astfel de incidente. Vrem sa sensibilizam atat opinia publica, electoratul, dar, in primul rand, vrem sa ii sensibilizam pe acesti domni care cred ca e normal sa se comporte ca in jungla sau ca pe un ring de box”, a spus si liderul filialei, Catalin Flutur.

El a anuntat ca a depus, sambata, cinci plangeri penale la IPJ pe numele reprezentantilor social democrati si liberali care au incercat sa intre ieri in sediul judetean al PD-L. "Am depus plangere penala pentru vatamare corporala, intrare abuziva in spatiul unui partid, pentru distrugere, pentru agresiune fizica si verbala si nu in ultimul rand pentru atentatul la viata unor persoane ce erau la momentul respectiv in sediu, prin acoperirea acelui cos de fum", a precizat liderul PD-L Botosani, Catalin Flutur.

PSD si PNL Botosani au facut cerere la Parchet, vineri, pentru o perchezitie in sediul filialei PD-L, acuzandu-i pe democrat liberali ca le-ar fi sustras bannere electorale din locuri publice si le-ar fi ascuns in sediu, insa solicitarea a fost respinsa de magistrati. Membri PSD si PNL au stat cateva ore, vineri, in fata sediului judetean al PD-L si au perchezitionat in strada un tanar simpatizant PD-L, asupra caruia au gasit bucati dintr-un banner al unui candidat PSD.

"Mi s-a cerut sa fac cerere catre Parchet, fiindca un mandat de perchezitie se da numai cu aprobare de la judecator. Am facut cererea, am depus-o la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani si am venit la sediul PD-L sa vad ce se intampla. Intre timp, membrii PD-L au fost surprinsi cu camere de luat vederi rupand afise in interiorul sediului. Ulterior un domn, Adrian Pintilie, a iesit cu un banner rupt. Astept ca organele statului sa inceapa sa-si faca datoria si sa se stopeze furtul de materiale electorale. Urmeaza sa fac sesizare si la Biroul Electoral Judetean”,
a afirmat, vineri, liderul PSD Liviu Contac.

Liderul PD-L, Catalin Flutur, a declarat, vineri, ca a fost vorba despre "o inscenare ordinara" si ca "s-a constatat inca o data un lucru: cardasia politica intre PSD si PNL”. "Sa vezi vicepresedintele de Consiliu Judetean care scormoneste prin gunoi ca ursul la Predeal, ca agreseaza tineri pe strada si le face perchezitie corporala este ceva iesit din comun. Sa vezi candidat la Parlamentul Romaniei urcat pe garaj, sa vezi membri PSD si PNL catarandu-se pe acoperisul PD-L, sa ii vezi cum arunca cu pietre in geam si il sparg... Vazandu-le comportamentul sunt absolut convins ca in momentul in care au intrat prima data in sediu au avut grija sa arunce o bucata de banner PSD in sediul PD-L pe care un tanar, simpatizant al partidului, si-a dorit sa il scoata de aici. Pana aici au ajuns cu meschinaria si neputinta", a sustinut Flutur.