Pesedistii sustin ca, in cursul serii de joi, politistii de la circa 2 de politie au retinut trei persoane care vandalizau afisajul outdoor al PSD folosindu-se de un pistol cu bile de vopsea. Este vorba - sustin cei de la PSD- de Dan Stancescu, liderul consilierilor democrat-liberali de la sectorul 1, Cristian Tugurel, consilier local in acelasi sector, si de Constantin Dima. "Ce s-a intamplat aseara demonstreaza ca PD-L se ocupa de terorism electoral . Alesi locali ai sectorului 1 au devastat bannerele si panourile candidatilor mei din sector. In 2008, PD-L recurge la practici intalnite acum opt sau saisprezece ani, pentru ca isi dau seama ca pierd teren si fac orice sa ne distruga campania decenta pe care o ducem", a declarat Dan Tudorache.

Acesta a afirmat ca vandalizarea a inceput inca de miercuri, dar joi cei trei au fost prinsi de politie si amendati. La sectie, au fost amendati si li s-a intocmit dosar penal in urma plangerii depuse de filiala pesedista. "In calitate de lider de grup al consilierilor PSD din sector, eu am sa cer si excluderea lor din Consiliul Local, pentru ca fac rusine clasei politice", a mai spus Tudorache.

Unul dintre candidatii ale caror bannere au fost vopsite, senatorul Sergiu Nicolaescu, a spus ca "daca ramaneau afisele cu aceste pete era foarte bine, pentru ca asta inseamna ca le e frica. Sunt mai interesant asa". "Cand vezi infractori de aceasta speta, iti dai seama cu cine nu trebuie sa votezi. PD-L nu mai poate sa aspire la guvernare dupa asemenea gesturi", a declarat si senatorul Razvan Theodorescu, candidat in acelasi sector.