"Guvernul Tariceanu are obligatia sa faciliteze dreptul de vot al studentilor. Pe 30 noiembrie au loc alegeri nationale, nu locale, iar studentii nu trebuie sa fie exclusi din procesul electoral prin diferite piedici birocratice.(..) Ei au dreptul sa voteze in centrele universitare, acolo unde studiaza", se arata in comunicatul de presa remis vineri NewsIn de catre deputatul de Sibiu Raluca Turcan.

Turcan atrage atentia Guvernului Tariceanu ca "frica de votul studentilor(..) este simptomul unui partid al trecutului, frica specifica PSD. "O asemenea frica este specifica PSD, iar blocarea votului studentilor de catre guvernul Tariceanu ar fi o noua dovada ca PNL ii este frica de noile generatii, de cei care in mod traditional au fost in fruntea schimbarii in ultimii 20 de ani", sustine deputatul democrat-liberal.

La randul sau, europarlamentarul PD-L Mihaela Popa a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu, joi, sa deconteze cheltuielile de transport pentru studentii care se deplaseaza in localitatile de domiciliu pentru a vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a solicitat recent ministrului Educatiei sa acorde doua zile libere pentru studenti, in 27 si 28 noiembrie, pentru ca acestia sa poata merge sa voteze in orasul in care au domiciliul. Initial, studentii au cerut o derogare de la Parlament ca sa poata vota in localitatile unde studiaza, insa cererea lor nu a fost aprobata. Potrivit ANOSR, peste 450.000 de studenti care invata in alta localitate decat cea de domiciliu nu-si vor putea exprima optiunea electorala la alegerile din 30 noiembrie din cauza faptului ca, potrivit legii, ei pot vota numai in localitatea trecuta ca resedinta in buletin.