In urma deciziei BEC, afisele electorale incriminatorii trebuie inlaturate de pe panourile publicitare, iar primariile de sector si Politia trebuie sa-i sanctioneze pe cei implicati.

Tot astfel, au fost interzise si pliantele lansate de PSD+PC ce contin acelasi mesaj ca afisele, potrivit reprezentantului PD-L in BEM, Marian Zlotea.

Totodata, Biroul Electoral Municipal a acceptat joi plangerea PD-L prin care acuza ca ii este folosit un alt mesaj electoral, "Rusine!", prezent in mai publicatii. In cateva ziare centrale a aparut o reclama cu sloganul "Rusine pentru PNL-PD-L", in care apare o eleva care blameaza "esecul reformelor din invatamant dupa 4 ani de PNL-PD-L". Reclama nu este asumata de niciun competitor electoral si nu indeamna electoratul sa voteze un anumit partid politic. In urma deciziei BEM, aceasta reclama este interzisa.

Presedintele Organizatiei Bucuresti a PSD, Marian Vanghelie, a declarat marti ca Alianta PSD+PC va contesta plangerile depuse de PD-L la BEC si i-a asigurat pe democrat-liberali ca au pregatit si pliante la fel, pe care le vor distribui dupa ce afisele vor fi date jos de pe panouri.

In ceea ce priveste mesajul continut de afisele incriminatorii "Ei cu ei, PSD cu Voi", Vanghelie a precizat ca pe pliant PSD a scris ce a crezut si a declarat ca aceasta "campanie va fi cu foarte multe surprize".

De cealalta parte, deoarece afisele electorale ce foloseau sloganul si sigla PD-L nu au fost inlaturate in intregime de pe panourile publicitare din Bucuresti, PD-L a depus marti plangere penala la Parchet si la Politia Municipiului Bucuresti, in care cere sanctionarea celor responsabili din cadrul Aliantei PSD+PC de comandarea acestor afise si a operatorilor publicitari care le-au editat si distribuit, a declarat pentru NewsIn reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea.

Zlotea a mai precizat ca o parte din aceste afise ar fi fost facute "la negru" de PSD, din acest motiv neputandu-se identifica toti operatorii publicitari responsabili.

Afisele electorale incriminatorii au pe jumatate sigla PD-L si sloganul “Ei cu ei”, iar pe cealalta jumatate este sigla PSD cu mesajul "Noi cu Voi”, in conditiile in care PD-L si-a lansat candidatii in campania electorala avand ca principal slogan "Ei cu ei, Noi cu Voi".

Luni, BEM a admis plangerea PD-L depusa duminica impotriva Aliantei PSD+PC, pe motivul ca aceasta a folosit sigla si sloganul PD-L pe afisele electorale si a inaintat-o primariilor de sector, Politiei si CNA-ului pentru a lua masurile necesare.

Prin plangerea inaintata BEM, PD-L a cerut retragerea materialelor publicitare incriminatorii si interzicerea folosirii insemnelor electorale ale PD-L de catre Alianta PSD+PC sau alt competitor electoral si de catre difuzorii de publicitate. Desi plangerea a fost inaintata initial atat BEM, cat si BEC, Marian Zlotea a declarat ca in cele din urma s-a decis ca BEM este autoritatea in masura sa ia in discutie aceasta plangere.