Emil Boc a lansat o serie de atacuri dure la adresa PNL, PSD si UDMR, punctul de plecare al atacurilor lansate de Boc fiind refuzul premierului Calin Popescu Tariceanu de a mari salariile profesorilor, asa cum hotarase Parlamentul.

"Ce a facut Tariceanu cu Geoana e o bataie de joc si o sfidare a Constitutiei si a statului de drept nemaiintalnita dupa 1989. Din acest punct de vedere, Tariceanu e mai rau decat Ceausescu. Macat Ceausescu trimitea legile pe care le gandea la Marea Adunare Nationala, insa Tariceanu se sterge pe picioare cu tot ce inseamna lege, cu tot ce inseamna institutiile statului”, a spus Emil Boc, cu referire la ordonanta prin care Guvernul a amanat aplicarea legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Boc a mai afirmat, in legatura cu acest subiect, ca sfidarea Parlamentului practicata de guvernul liberal este ”primul pas spre dictatura” si ca ”Tariceanu o face stiind ca are sprijinul lui Geoana si al PSD-ului, sunt actiuni facute in complicitate".

Liderul PD-L a subliniat ca, in orice tara democratica, ”daca un guvern nu e capabil sa aplice o lege, pleaca”. Boc a mai spus ca deviza celor doua partide, PNL si PSD, este ”guvernam cat putem, ca sa pradam banul public, pe fata ne certam, dar pe la spate suntem aliati”. Boc a cerut activistilor PD-L sa aminteasca oamenilor ce a insemnat guvernarea PSD intre 2001-2004. "Coruptia a fost marca guvernarii PSD. Are Romania nevoie sa ramana la guvernare cu nepotii matusii Tamara?”, a intrebat Emil Boc retoric, precizand ca aceeasi caracteristica ii defineste si pe liberali.

"Si baietii astia din PNL trebuie sa treaca in opozitie, ca prea s-au obisnuit cu mierea din borcanul puterii”, a spus liderul PD-L, afirmand ca 600 de milioane de euro au fost alocate ”pe spranceana” primariilor controlate de liberali si de PSD, care au aratat ”minciuna ordinara” a guvernului ca nu ar fi fost bani pentru salariile profesorilor.

De atacurile lui Boc nu au scapat nici reprezentantii UDMR. "Speram sa avem succes in alegeri, pentru a-i trimite acasa si pe cei de la UDMR, sa invete Constitutia, sa invete ca aceasta se respecta, nu se discuta. Nu sa vina Marko Bela sa ne spuna ca trebuie sa invatam limba maghiara sau sa organizeze referendum pentru autonomie de ziua nationala a Romaniei! Asta se intampla pentru ca li s-a dat prea mult nas!", a spus liderul PD-L.