Astfel, PSD a fost amendat, marti, cu 1.000 de lei, pentru ca a incalcat normele legale in privinta publicitatii electorale in oras. Potrivit functionarilor de la Directia Tehnica a Primariei Oradea, sanctiunea a fost motivata de faptul ca publicitatea prin difuzoare montate pe masini este interzisa in oras, conform Hotararii de Consiliu Local nr 333/2006. Reprezentantii PSD au incalcat aceasta prevedere intrucat prin oras a circulat o masina cu un difuzor din care razbatea indemnul ca oradenii sa-l voteze pe deputatul Claudiu Pop, candidat pentru un mandat de deputat in Colegiul 9 Oradea Centru Est.

Tot marti, primarul Ilie Bolojan a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca primaria a avertizat alte doua partide cu privire la incalcarea normelor legale in vigoare. Astfel, PNL a amplasat afise in alte locuri decat cele amenajate special in acest scop, iar PDL a amenajat corturi electorale pe spatiu verde, in zonele Nufarul si Calea Aradului. Atat PNL, cat si PD-L Bihor au fost atentionate sa scoata afisele amplasate ilegal si, respectiv, sa nu mai tina corturile pe spatiile verzi, in caz contrar urmand sa fie amendate.

"E urat sa vezi afisele electorale peste tot prin oras, lipite unele peste altele, chiar si pe stalpii de electricitate. Noi i-am somat sa indeparteze afisele lipite ilegal. In caz contrar vor fi amendati", a spus primarul Ilie Bolojan.

Afisajul electoral in Oradea este permis doar in locatiile stabilite de Comisia de Urbanism a orasului, lista acestora putand fi consultata la Primarie.