Presedintele Organizatiei Bucuresti a PSD a declarat ca Alianta PSD+PC va contesta plangerile depuse de PD-L la BEC si i-a asigurat pe democrat-liberali ca au pregatit si pliante la fel, pe care le vor distribui dupa ce afisele vor fi date jos de pe panouri.

In ceea ce priveste mesajul continut de afisele incriminatorii "Ei cu ei, PSD cu Voi", Vanghelie a precizat ca pe pliant PSD a scris ce a crezut, care, in acceptiunea liderului de Bucuresti al PSD semnificatia ar fi "campania asta va fi cu foarte multe surprize".

De cealalta parte, deoarece afisele electorale ce foloseau sloganul si sigla PD-L nu au fost inlaturate in intregime de pe panourile publicitare din Bucuresti, PD-L a depus marti plangere penala la Parchet si la Politia Municipiului Bucuresti, in care cere sanctionarea celor responsabili din cadrul Aliantei PSD+PC de comandarea acestor afise si a operatorilor publicitari care le-au editat si distribuit, a declarat pentru NewsIn reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea.

Zlotea a mai precizat ca o parte din aceste afise ar fi fost facute la negru de PSD, din acest motiv neputandu-se identifica toti operatorii publicitari responsabili.

Afisele electorale incriminatorii au pe jumatate sigla PD-L si sloganul “Ei cu ei”, iar pe cealalta jumatate scria “PSD cu Voi”, in conditiile in care PD-L si-a lansat candidatii in campania electorala avand ca principal slogan "Ei cu ei, Noi cu Voi".

Luni, BEM a admis plangerea PD-L depusa duminica impotriva Aliantei PSD+PC, pe motivul ca aceasta a folosit sigla si sloganul PD-L pe afisele electorale si a inaintat-o primariilor de sector, Politiei si CNA-ului pentru a lua masurile necesare.

Prin plangerea inaintata BEM, PD-L a cerut retragerea materialelor publicitare incriminatorii si interzicerea folosirii insemnelor electorale ale PD-L de catre Alianta PSD+PC sau alt competitor electoral si de catre difuzorii de publicitate. Desi plangerea a fost inaintata initial atat BEM, cat si BEC, Marian Zlotea a declarat ca in cele din urma s-a decis ca BEM este autoritatea in masura sa ia in discutie aceasta plangere.