Bogdan Olteanu a declarat, duminica, ca doi indivizi ce distribuiau materiale electorale false, potrivit carora Olteanu ar promova si proteja minoritatile sexuale, au fost prinsi sambata de politie, el depunand totodata plangere la BEM si la Sectia 4 de Politie din Capitala.

"In urma cu 24 de ore in zona Domenii, din colegiul in care candidez, au fost gasiti si dusi la Sectia de Politie doi indivizi care distribuiau un material fals, sub forma unei carti postale pretins initiate de mine", a declarat duminica Bogdan Olteanu.

Materialul distribuit in zona Pajura si Domenii, vineri si sambata noaptea, continea mesaje de invitare la semnarea unei petitii prin care Teatrul Masca sa fie tranformat intr-un "centru multicultural in care minoritatile sexuale se pot intalni si exprima in mod liber". Materialul mai contine si doua fotografii, una cu Bogdan Olteanu titrata "Protectie pentru minoritatile sexuale" si o alta in care sunt prezentate doua maini ce au pe inelar doua inele inscriptionate cu simbolul "masculin".

Olteanu a precizat ca cei doi au fost prinsi de politistii de la Sectia 4, pe Bulevardul Ion Mihalache, in apropierea unei farmacii. Potrivit lui Olteanu, cei doi s-ar fi aflat sub influenta drogurilor si ar fi recunoscut ca au primit, in schimbul distribuirii acestor materiale, suma de 100 lei fiecare. In ceea ce priveste persoanele care i-au angajat pe cei doi, Bogdan Olteanu a declarat ca ancheta este inca in desfasurare, iar dupa terminarea acestora se vor publica si numele.

In plangerea inaintata Politiei, Bogdan Olteanu a solicitat identificarea si sanctionarea persoanele care se afla in spatele acestei actiuni, dar si a tipografiei care le-a tiparit.