Programul electoral al Partidului Noua Generatie – Crestin Democrat se bazeaza, dupa influenta liderului sau, pe morala crestina.

Astfel, in spirit Becalian, programa incepe cu sloganul PNG-CD va promova consecvent politica in interesul public, bazata pe morala crestina, educatia in spiritul lui Hristos si iubirea aproapelui.

Programul politic de guvernare pentru urmatorii patru ani al PNG promoveaza "nevoia de credinta in Dumnezeu", astfel aducand o nota de prospetime in materie de planuri guvernamentale, acesta fiind singurul partid (cu sanse de intrare in govern) care promoveaza credinta cu o asemena inversunare.

PNG-CD, prin afirmarea si valorificarea doctrinei sale crestine isi propune dezvoltarea unei democratii autentice. Si, precum se arata in programa, PNG-CD isi propune ca fundament rezolvarea nevoile populatiei.

"Intr-un moment crucial in care natiunea si statul roman se confrunta cu o acuta criza spirituala si identitara, PNG-CD militeaza pentru renasterea morala, religioasa si nationala", se arata in programa.

Desi, cum se specifica in programa, PNG-CD sustine o politica liberala, acestia lupta vehement pentru multe principii sociliste, condamnand sarcia, inegalitatea sociala sau, pe un alt plan, prostitutia.

Cele 10 prioritati ale PNG-CD sunt:

  • 1. Reducerea saraciei si ameliorarea standardului de viata. In aceasta privinta PNG-CD considera ca saracia se poate reduce si clasa de mijloc poate atinge un standard de viata apropiat de cel al mediei din statele UE numai prin prin promovarea unor politici de protectie sau asistenta sociala, care sa redistribuie corect veniturile rezultate din cresterea economica, pe fondul cresterii productivitatii economiei. Resurse considerabile se pot obtine si prin reformarea sistemului bugetar, prin eliminarea risipei cheltuielilor din sectorul public, prin reducerea coruptiei, prin finalizarea privatizarii si prin absorbtia integrala a fondurilor europene.

  • 2. Educatie, cercetare, politica pentru tineret si familie. Una dintre prioritatile prtidului o constituie ajutarea tinerilor pentru as-i forma o cariera, pentru a-si intemeia o familie si pentru as-i contrui locuinte.De asemenea, ca si celelalte partide, doresc alocarea a 6% din PIB pentru Educatie.

  • 3. Sanatatea. Si in acest domeniu partidul are in plan alocarea a 6% din PIB pentru modernizarea sistemului de sanatate. De asemenea, mergand pe o politica similara PSD, acestia isi propun asigurarea accesului neingradit al tuturor romanilor la sistemul medical si la ingrijirile de baza, considerat ca drept primordial al cetatenilor si ca premisa a cresterii sperantei de viata.

  • 4. Reforme administrative si constitutionale.

  • 5. Politica fiscala, bugetara si monetara. Concurenta. Tintele predilecte ale PNG-CD sunt transparentizarea sistemului fiscal, dezvoltarea unei clase de mijloc autentice, consolidarea sectorului privat, atragerea de investitii bazate pe valoare adaugata ridicata si indeplinirea criteriilor de intrare in zona euro incepand cu anul 2014.

  • 6. Politica agricola. Dezvoltare rurala. Turism. PNG-CD are ca obiectiv prioritar adoptarea unor politici pentru cresterea productiei agricole, a productivitatii in agricultura si promovarea producerii produselor agro-alimentare ecologice.

  • 7. Transporturi. Infrastructura. In materie de Infrastructura PNG-CD duce o politica similara cu PNL, avand proiecte ambtioase de construiri de autostrazi si de modernizare a transportului feroviar.

  • 8. Reforma Justitiei. Afaceri interne. Aparare.

  • 9. Energie. Mediu. Informatizare.

  • 10. Cultura si culte. Diaspora. Politica externa. PNG-CD prezinta in incheierea programului de guvernare pentru urmatorii patru ani ca se angajeaza sa promoveze interesele romanilor de pretutindeni, ale statului roman si ale firmelor romanesti care activeaza in afara granitelor.