Potrivit surselor, politistii se afla in prezent la sediul PSD pentru a verifica autocarul de campanie, asupra caruia s-au tras duminica mai multe focuri. In acest caz, reprezentantii PSD au facut o sesizare telefonica, urmand ca politistii sa primeasca in cursul zilei de luni si o sesizare scrisa.

"S-a tras probabil cu o arma cu aer comprimat. Azi se face constatarea", a declarat liderul PSD Ilfov, Gabriel Oprea. De asemenea, soferul autocarului, Vasile Mihai, a declarat ca autocarul a fost atacat dupa ce a trecut de podul de cale ferata de la intrarea din Otopeni si ca presupusele focuri s-ar fi tras de pe pod. El a mai spus ca o lovitura a afectat partea de sus a masinii, acoperisul, iar alte cateva au actionat asupra parbrizului.

Soferul a mai spus ca nu avea cum sa opreasca sa vada ce s-a intamplat pentru ca "traficul era bara la bara". Tododata, acesta a mai declarat ca de la intrarea in Otopeni, autocarul ar fi fost urmarit de un Mercedes si o masina de teren.

Accidentul a avut loc duminica seara in jurul orei 18.30, la Otopeni, pe DN1. In autocar se aflau presedintele PSD Mircea Geoana, cativa dintre consilierii sai si ziaristi, care se intorceau in Capitala dupa o deplasare electorala in Prahova, ultima oprire fiind la Ploiesti.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni ca este posibil ca PSD sa fi fost supravegheat in timpul actiunii de campanie din Prahova de duminica si crede ca atacul asupra autocarului a fost premeditat, fiind o incercare a a folosi violenta in campanie, potrivit NewsIn.

"Probabil am fost supravegheati pe tot parcursul actiunii de campanie. Trebuie sa vedem care este expertiza Politiei romane, dar din declaratiile soferului se pare ca acest lucru a fost premeditat si o incercare clara de a folosi violenta in campanie. Am cerut expertiza politiei. Daca se va dovedi ca este un act premeditat de violenta politica, atunci vom actiona pe temeiul legii pentru a putea sa-i identificam pe potentialii faptasi", a declarat Geoana, la finalul sedintei BPN. El a mai spus ca PSD se va abtine in a face propriile cercetari pentru a indentifica posibili faptasi, pana cand Politia analizeaza cazul. "Nu pot sa fac supozitii (cine ar putea fi, n.r.). Adversari de-ai nostri, asta e clar", a mai spus el.

Geoana a facut totodata un apel la politicieni sa faca o campanie "curata" si "fara bani murdari".