Marele maestru al combinatiilor politice din PSD si-a mutat cartierul general la Slanic Moldova, unde aterizeaza la inceputul saptamanii cu elicopterul pe terenul de handbal din mijlocul statiunii si mai pleaca la Bucuresti duminica. Al cui e elicopterul? „Ei, ce conteaza, aici toata lumea umbla cu elicopterul, si Casuneanu, si Umbrarescu, si Camara... Cu elicopterul fac doar o ora de la Bucuresti“, raspunde Hrebenciuc. Raspunsul ocolit al liderului PSD la intrebarea cu elicopterul il gasesti usor, privind in jur: e plin de utilaje de la PA&CO, firma lui Casuneanu. Hrebenciuc innoada tigara dupa tigara in biroul primarului din Slanic devenit biroul sau de campanie.

Aici, la Slanic, vrea sa se stabileasca pentru restul vietii. Si-a luat si 500 de metri de teren sub munte sa-si faca o casa, caci are visuri mari pentru Slanic. „E o zona senzationala! Sa vezi tu ce zona scot eu de aici, ca in Elvetia!“.

Primarului Adi Serban, pesedist (evident), ii sclipesc ochii si se arunca sa-si maguleasca seful. „Aici e un drum care se cheama drumul lui Hrebenciuc! Domnul presedinte nici nu are nevoie de campanie, nici n-avea nevoie sa vina pe aici, castiga cu 80%!“. „Ei, Adi, stai asa sa vedem, nu se stie niciodata, nu stim cum iese...“, il domoleste domnul presedinte devenit brusc ganditor si sceptic. De ce oare o fi sceptic nu se intelege foarte bine. Are un colegiu facut „pe spranceana“. Numai doua primarii sunt la PNL, restul la PSD. Contracandidatii, si ei, tot „pe spranceana“. N-a auzit nimeni de ei niciodata, cu exceptia celui de la Senat, din partea PD-L, dar si acela un vechi prieten al lui Hrebenciuc. Sondajele facute pe comunele din colegiu il dau cu peste 70% intentie de vot in cele cu primari PSD. „Numai in cele doua liberale am vreo 40%.“ Si-a alcatuit colegiul astfel incat sa fie la tara. Orasul nu-i place, nici alegatorul urban, nici stilul de campanie. „De ce sa ma duc la Bacau? Sa ne calcam in picioare unii pe altii, cum face unul un gard, cum sarim toti ca am facut gardul!“

„Sa-ti explic gandirea mea de campanie. Toata lumea promite marea cu sarea si m-am gandit asa: trebuie sa promit si eu, dar cum sa fac sa fiu crezut? Si atunci am zis ca trebuie sa fac ceva concret sa vada lumea pe 30 noiembrie ca am facut. Ne-am apucat prin aprilie si in timp-record terminam cam tot. In toate localitatile am cautat ce le trebuie oamenilor, ceva ce pot eu sa fac, si ne-am apucat de treaba. Pana pe 30 noiembrie, in fiecare localitate din colegiul meu va fi asfalt“, explica liderul PSD. Cuvantul asfalt revine foarte des in discutie. Asfaltul e arma de campanie a lui Hrebenciuc.

„Buciumi, asta e o comuna din colegiul meu, e fost sat, a devenit comuna de cativa ani, n-a avut drum asfaltat in toata istoria sa seculara. Am vorbit cu primarul, am vazut problema, am bagat 10 miliarde pe 577 (hotarare de guvern - n.r.), am gasit solutia, am vorbit cu Casuneanu, s-a apucat de treaba. Am vorbit luni, azi e vineri, e aproape gata. O sa mergem sa-l vedeti. 8 kilometri. Tot cu asfaltul a fost un episod haios la Pargaresti. Tot in colegiul meu. Au plecat oamenii cu vacile dimineata la pasune, pe ulita. Nu era asfalt. Seara era asfalt si sa fi vazut cum s-au oprit animalele in capul drumului, ca nu-l mai cunosteau. Babele au mers in ciorapi pe asfalt, ca nu mai vazusera la ele in sat. Serios!“, povesteste Hrebenciuc.