Joi seara, in Bucuresti, angajatii PNG-CD si cei ai PNL s-au incaierat in plina strada. Conflictul a inceput de la distrugerea a catorva afise electorale ale celor de la PNG de catre angajatii PNL.

Conform Realitatea totul s-a intamplat pe strada Avrig din sectorul 2 al Capitalei, unde cativa angajati ai PNG urmau sa monteze cateva bannere. Acestia sustin ca, la un moment dat, s-au trezit cu mai multi angajati ai PNL, in frunte cu Ludovic Orban, care i-ar fi atacat si ar fi rupt afisele. Totul s-a incheiat la Sectia 9 de politie.

Ludovic Orban i-a acuzat pe cei de la PNG si i-a facut “derbedei”, sustinand ca acestia i-au agresat pe cei cinci membrii “educati, cu facultati si studii superioare” ai PNL.

In replica, Viorel Tudorache, candidat PNG-CD in sectorul 2 l-a acuzat pe Orban ca el a fost “instigatorul” la distrugerea afiselor si ca acesta era “in stare de ebrietate in momentul respectiv”.

Ce face politia?

Politistii au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 in legatura cu incidentele petrecute joi seara intre membrii PNG-CD si PNL, in urma carora mai multe persoane au ajuns la spital pentru ingrijiri, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Potrivit comisarului, zece persoane au fost audiate de politistii sectiei 9, dupa ce joi, in jurul orei 22.30, in zona intersectiei dintre Strada Ritmului si Soseaua Pantelimon, intre doua grupuri de persoane care lipeau afise pentru PNL si PNG-CD a izbucnit o altercatie.

Potrivit unor surse din Politie, cearta dintre cele doua grupuri a inceput in dupa-amiaza zilei de joi, cand cinci persoane care lipeau afise pentru PNL au sesizat Politia ca un barbat i-a avertizat ca zona respectiva ar fi fost rezervata PNG-CD. Respectiva persoana a fost identificata de politisti, care apoi i-au dat drumul. Mai tarziu, barbatul s-a urcat pe scuter sa plece, insa in zona intersectiei dintre Strada Ritmului si Soseaua Pantelimon a intrat in conflict cu angajatii PNL aflati intr-o masina.

Pana in acest moment, nu a fost inregistrat oficial vreun accident in zona, desi simpatizantul PNG-CD sustine ca a fost lovit de masina PNL. In acelasi timp, pasagerii automobilului spun ca cei de la PNG le-au spart geamurile.

La fata locului ar fi venit mai multe persoane in sprijinul persoanei care lipea afise pentru PNG-CD, iar intre cele doua grupuri a inceput o bataie. Cinci persoane au ajuns la spital pentru ingrijiri.