"Este total contra declaratiilor initiale ale primarului si a candidatilor UDMR, dupa ce au aparut afise cu candidatii lor pe toate gardurile, nu doar pe panourile electorale, cum au spus. Am apelat la primar pentru remedierea situatiei, pentru curatarea gardurilor ai caror proprietari nici nu au fost intrebati”, a declarat presedintele executiv al PCM Covasna, Csinta Samuel, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta si-a exprimat rezerva in ceea ce priveste codul etic electoral conceput de UDMR Covasna, fiind de parere ca o conduita etica trebuie sa fie prezenta mereu, nu sa fie valabila cateva zile sau saptamani. “Nu credem in existenta unui cod etic valabil cateva zile sau saptamani cand e campanie electorala. Daca vorbim de etica, vorbim si de puterea cuvantului dat”, a spus Csinta.

Conducerea UDMR Covasna a intocmit un cod etic electoral pe care intentioneaza sa il inmaneze si celorlate formatiuni sau celorlati candidati implicati in campania electorala, prin care acestia sa se angajeze ca respecta anumite reguli, in cazul in care vor semna. Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat ca acest cod are 15 puncte, iar cei care il vor semna se angajeaza sa il respecte. Printre punctele mentionate in acest cod se specifica sa nu aiba loc atacuri la persoana, sa se respecte afisajul electoral, sa nu fie deranjate manifestarile de campanie ale contracandidatilor, sa se protejeze mediul inconjurator cand se pun afise si confruntarea electorala sa se faca pe programe, nu atacuri.

Recent, primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca orice formatiune care va incalca regulile de afisaj electoral pe teritoriul municipiului va fi sanctionata.