Candidatul PNL Cluj in colegiul nr. 5 Gherla, deputatul PNL Horea Uioreanu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a depus plangeri penale la politie, a sesizat Prefectura Cluj si Biroul Electoral Judetean (BEJ), dupa ce primarul din Gherla ar fi distrus sambata panouri electorale montate pe stalpi ai SC Electrica SA.

"Politia a venit, a verificat legalitatea documentelor, iar dupa aceea primarul a venit cu pompierii lui si a taiat panourile electorale, desi totul era legal. Eu am avut contract cu o firma si aveam si acordul proprietarului, SC Electrica, pentru montarea bannerelor, asa cum prevede legea”, a declarat deputatul PNL, care a depus plangere la politie pentru instigare la distrugere si abuz in serviciu.

Deputatul liberal sustine ca primarul PD-L ar fi incercat sa impiedice montarea unor panouri electorale de catre angajatii unei firme insarcinata cu acest lucru. "A patruns prin efractie in interiorul masinii, a sustras cheile, desi dupa el fugeau proprietarii masinii, si s-a ascuns in biserica”, a afirmat Uioreanu.

Acesta a mai spus ca a anuntat luni si Ministerul Administratiei si Reformei Administrative (MIRA), solicitand studierea oportunitatii suplimentarii pazei in municipiul Gherla in perioada campaniei electorale.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Raluca Seucan, a confirmat, luni, pentru NewsIn, ca exista plangeri penale depuse pe numele primarului din Gherla. "S-au depus plangeri penale pe numele primarului din Gherla pentru abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, distrugere si furt calificat. Noi efectuam cercetarile, urmand ca solutiile sa fie date prin parchet”, a precizat Raluca Seucan.