• Daca Geoana se vede deja band spritul victoriei in piata, pedelistii i-au invitat pe alegatori la povesti si la petrecere de Halloween, in vreme ce liberalii au identificat votantul ideal ori si-au prezentat oferta in costume de epoca.

  • Pe langa deja traditionalii mici social-democrati, au aparut portocalele si crizantemele portocalii, dar si merele liberale.

  • Cum s-a pornit oficial campania electorala, aspirantii la un fotoliu de senator sau deputat s-au grabit in colegii sa-si lanseze candidaturile in fata electoratului. Fiecare dupa inspiratie si buget.

  • Pentru ca nu putea razbi dintr-o singura "miscare" colegiul pe care si l-a ales, Mircea Geoana s-a lansat de doua ori, o data la Dabuleni, o data la Segarcea. Pe o platforma amenajata in centrul orasului Segarcea si in fata catorva mii de persoane adunate sa primeasca gratis mici pesedisti, Geoana s-a aratat sigur de victorie si a cerut sa fie pus de pe acum vinul la rece. "Data de 30 noiembrie e importanta pentru Romania, este importanta pentru Segarcea, este importanta pentru Oltenia si va indemn sa veniti la vot. Nea Popica (Nicolae Popa, primarul din Segarcea – n.r.) a promis ca pe 30 noiembrie aduce vinul, iar eu aduc apa minerala ca sa bem un sprit in cinstea victoriei.

  • "Nea Popica, pune vinul la rece ca vine PSD-ul la guvernare", a cerut Geoana. Odata rezolvata propria lansare, liderul PSD a pornit apoi in pelerinaj, ieri sustinandu-i pe candidatii partidului din judetul Valcea, la Casa de Cultura a Sindicatelor si pe ritmurile trupei Voltaj. Tot lansare muzicala au preferat in Vrancea Miron Mitrea si Marian Oprisan. Cantand si dansand impreuna cu Vali Craciunescu, cei doi au trecut si la dedicatii muzicale: melodia "Lasa-ne" pentru premierul Tariceanu.

  • La democrat-liberali, campania a inceput, in schimb, cu o petrecere de Halloween, data de Elena Udrea, candidata intr-un colegiu din Drumul Taberei. Fosta consiliera de la Cotroceni nu a reusit insa sa adune decat cateva zeci de persoane si a impartit copiilor portocale si baloane. Sambata le-a venit randul lui Gheorghe Flutur, Emil Boc si Theodor Stolojan sa lanseze candidati.

  • Primul a vorbit la Botosani despre premierul Tariceanu, care a reusit "performanta istorica" de a "pune basca lui Iliescu pe capul Bratienilor", in vreme ce, la Casa de Cultura "Constantin Tanase" din Vaslui, Boc si Stolojan au vorbit despre "guvernarea care ne sfideaza in fiecare zi", despre PSD care "se ghideaza dupa principiul "Furam, dar dam pomeni si la saraci!", dupa care au facut cadou crizanteme portocalii. Stolojan, chiar daca nu candideaza pe 30 noiembrie, a avut si el parte de propria lansare: cea a site-ului de campanie. Interesant este ca, desi i s-a atribuit rolul de "portdrapel" al PD-L in campanie si si-a insusit misiunea de a se implica la nivel national in promovarea candidatilor, Stolojan nu a gasit totusi macar un loc pe site-ul sau si pentru prezentarea colegilor intrati in cursa electorala.