Grevele generale pe termen nelimitat, care sunt programate sa inceapa in a doua jumatate a lunii noiembrie, risca sa afecteze scrutinul pentru alegerile parlamentare care, pana la acea data, va fi in mare parte pregatit. Daca grevele se vor prelungi insa pana pe 30 noiembrie, scrutinul nu va putea fi asistat de personalul care sa asigure buna lui desfasurare.

Potrivit hotararii guvernului privind stabilirea masurilor pentru organizarea alegerilor din 2008, o serie de categorii de bugetari sunt implicate in asigurarea bunei desfasurari a scrutinului din 30 noiembrie.

Conform calendarului alegerilor, pana pe 18 noiembrie, Guvernul stabileste durata si conditiile de pastrare a buletinelor de vot intrebuintate, a celor contestate, a celor neintrebuintate, a stampilelor si a celorlalte materiale utilizate in procesul electoral, precum si a modelului proceselor-verbale pentru consemnarea rezultatului votarii.

Toate aceste actiuni, care se vor desfasura pana pe 18 noiembrie, presupun si o serie de cheltuieli aferente, insa odata cu intrarea in greva desfasurarea alegerilor ar putea fi afectata.

Astfel, alegerile, in caz de greva, vor fi impiedicate din cauza lipsei personalului medical care trebuie sa asigure asistenta la sectiile de votare ori a celor desemnati sa asigure ordinea la sectii si sa pazeasca sacii cu buletinele de vot.