Dupa modelul american, Tariceanu isi indeamna simpatizantii sa se implice activ in campania PNL, printr-o comunicare directa cu utilizatorii site-ului sau. “Vino si tu in echipa lui Tariceanu pentru o Romanie mandra si prospera”, spune premierul, care promite in acelasi timp ca va raspunde sincer si personal tuturor celor care ii vor scrie pe blog.

“Site-ul lui Tariceanu are elemente comune paginii de internet a Guvernului din punct de vedere al organizarii mesajelor si al culorii, in care isi prezinta proiectele, dar si sfaturile primite de la mama sa in perioada tineretii”, observa si jurnalistul Andrei R. Dobrogea, care intuieste de asemenea si coincidenta lansarii acestui nou proiect marca Tariceanu, cu inceperea campaniei electorale.

Expertii in comunicare politica considera ca in acest moment, in Romania, o campanie electorala desfasurata online nu asigura succesul unui candidat si ca, politicienii mizeaza inca pe eficienta pomenilor electorale. Totusi, noile tehnici de comunicare nu pot fi cu desvarsire excluse, dupa cum a aratat succesul pesedistilor Ion Iliescu si Adrian Nastase, deja consacrati in lumea bloggerilor. Iar popularitatea si succesul unui politician se masoara si in functie de cati prieteni inregistreaza acesta in comunitatile online ca MySpace, Facebook sau YouTube, dupa cum au aratat peste Ocean, candidatii americani Obama si McCain.

Odata cu startul campaniei electorale, toti politicienii romani s-au grabit sa isi faca prietenii virtuale
.

Site-ul lui Calin Popescu Taricenau mentioneaza ca il putem gasi pe acesta, mai nou si pe Facebook sau Twitter, iar avatarul zambitor al primului-ministru incurajeaza comunicarea. Printre cei 155 de prieteni din comunitatea Fecebook care s-au grabit sa ii raspunda premierului, ii regasim pe liberalul Tudor Chiuariu , jurnalistul Cristian Sutu, sau pe Dragos Bucurenci.

Ca o coincidenta, atentia noastra este indreptata zilele acestea atat spre campania electorala pentru alegerile parlamentare care a fost demarata in tara, dar si spre alegerile care vor avea loc pe data de 4 noiembrie in SUA, atunci cand americanii isi vor alege un nou presedinte.

Comentatorii politici si expertii in comunicare, pun succesul din sondaje de care se bucura in acest moment candidatul democrat, Barack Obama, pe seama campaniei dusa in mediul online si implicarii, pentru prima data a simpatizantilor in campania electorala.

Putem usor sa intuim o incercare de a apropiere fata de electorat pe care o incearca si Calin Popescu Tariceanu, liderul PNL. “Inscrie-te in echipa mea”, “Lasa-mi adresa ta de mail ca sa fii parte din proiectul meu”, indeamna premierul, cu ton electoral. De asemenea, fiecare vizitator al site-ului este incurajat sa comenteze primul, la prima insemnare a acestuia pe blog.