Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca acest cod are 15 puncte, iar cei care il vor semna se angajeaza sa il respecte. In acest cod se specifica sa nu aiba loc atacuri la persoana, sa se respecte afisajul electoral, sa nu fie deranjate manifestarile de campanie ale contracandidatilor, sa fie protejat mediul inconjurator cand se fac afise si confruntarea electorala sa se faca pe programe, nu atacuri.

La alegerile locale, candidatul UDMR la Primaria Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, care a si castigat, concepuse si el un cod etic de campanie, care insa nu a mai fost semnat pana la urma.

Conducerea UDMR Covasna a anuntat, joi, ca va demara procesul de lipire a afiselor electorale incepand de maine, in locurile special amenajate, urmand ca actiunile propriu-zise de campanie sa fie incepute de saptamana viitoare. Liderii UDMR din judet isi propun o campanie curata, fara atacuri “sub centura” si a stabilit ca mesaj de campanie sloganul “Impreuna vom reusi!”

Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a afirmat ca filiala isi propune sa castige toate cele sase mandate de parlamentar din Covasna si considera ca au sanse inclusiv in colegiul majoritar romanesc pentru Camera Deputatilor, unde de asemenea au nominalizat un candidat.