"Va indemn sa aveti curaj, fiecare va trebui sa comunicati ca si Rambo, fiecare veti fi soldat universal in colegiile dumneavoastra. Noi vom fi alaturi de dumneavoastra, dar nu vom putea comunica in locul dumneavoastra, sa spuneti lucruri de stanga, chiar daca nu le avem in proiectul mare al partidului in acest moment”, a spus Dancu, sustinand apoi ca economia speculativa trebuie reglementata, ca bursa poate fi nationalizata sau ca se poate infiinta o regie a medicamentului pentru ieftinirea produsului.

Dancu si-a inceput discursul cu o poveste despre presedintele Braziliei, Lulo da Silva, care, in timpul dictaturii militare, s-a dus pe un stadion, alaturi de 80.000 de sindicalisti muncitori pentru a tine un discurs. Politia militara a trimis elicoptere sa ii bruieze, insa cuvintele sale s-au propagat pana la urma din om in om.

"In acest moment, dreapta, PNL, Guvernul incearca, umbla cu elicoptere pe deasupra noastra si ne spun ca dupa ce economia a bubuit timp de patru ani, dintr-o data profesorii au bagat tara in criza. Profesorii nici macar nu si-au luat vreun salariu, nu au apucat. Sau ca vine o criza de afara pentru care nu este responsabil nimeni de la Guvern. Eu cred ca in fata acestui pericol, in fata acestui zgomot de fond, pe care l-am preluat si noi, noi ar trebui sa actionam, in aceste momente, dupa ce am avut ezitari, am avut o criza, pe care nu sunt sigur ca am depasit-o, fiecare militant ar trebui sa fie de stanga”, a mai spus fostul vicepresedinte al PSD.

"Aceasta minciuna liberala, acest neoliberalism vulgar, pe care il auzim noi, va trebui fiecare, pe limbajul lui si la publicul lui sa il demistificam, sa spunem adevarul si dincolo de visele noastre de guvernare, dincolo de coalitiile care exista in cadrul fiecaruia, cred ca in aceste 30 de zile de campanie va trebui sa fim de stanga cu adevarat”, a mai afirmat senatorul PSD de Cluj.