Pe de alta parte, fiecare formatiune politica si-a directionat oamenii in colegiile uninominale in care au majoritate politica la primarii sau consilii judetene, avand teoretic cele mai bune sanse, scrie Hotnews.

In comisia parlamentara, PSD si PNL si-au votat reciproc propunerile de delimitare a colegiilor, miza cea mare fiind ca un colegiu uninominal sa cuprinda cat mai multe primarii de aceeasi culoare politica.

Cu o luna inainte de alegerile parlamentare, Guvernul a directionat, la rectificarea bugetara, aproximativ 2 miliarde de lei catre primariile PNL si PSD, mai exact catre colegiile in care candideaza importanti lideri ai celor doua partide.

1. Premierul Calin Popescu Tariceanu (PNL) candideaza pentru Camera Deputatilor in colegiul 4 din Ilfov impotriva reprezentantului PD-L, patronul de la Angst, Sorin Minea si a social-democratei Viorica Ioana Mates.

2. Mircea Geoana (PSD) candideaza pentru Senat in colegiul 5 din Dolj si are contracandidati pe presedinta femeilor liberale, Elena Costea iar din partea PD-L pe fostul prefect Nicolae Giugea.

3. Vasile Blaga (PD-L) candideaza pentrun un mandat de senator in colegiul 5 din Capitala impotriva unui profesor fizician din partea PSD, Constantin Traistaru si un jurist din partea PNL- Ioan Danut Fleaca.

4. Adrian Nastase (PSD) candideaza pentru un mandat de deputat in colegiul 8 din Prahova, la Mizil si are contracandidati din partea PNL pe Gheorghe Matei, inspector scolar iar din partea PD-L pe consultantul politic, Mircea Staicu.

5. Dan Voiculescu (PC) candideaza in colegiul 8 din Capitala unde este si primarul conservator Cristian Popescu-Piedone si are contracandidati pe liberalul inginer Daniel Paul Mircescu si reprezentantul PD-L inginerul Razvan Ionescu.