Cel putin doua case de pariuri online din Occident vor include in ofertele lor si cateva "meciuri" directe care vor avea loc intre aspirantii la un post de deputat sau senator. "Romania libera" a vorbit cu reprezentantii celor doua firme si a aflat ca desi nu sunt inca definitive, cotele oferite principalilor candidati din Romania sunt destul de atractive. Spre exemplu, daca Catalin Zmarandescu (PNG) va castiga alegerile pentru deputati din colegiul 25 – Bucuresti, veti putea castiga de 7 ori banii pe care i-ati mizat pe el.

Asta, deoarece casa de pariuri considera ca bodyguardul lui Gigi Becali are cele mai mici sanse sa castige scrutinul din colegiul electoral respectiv. Dintre partide, PD-L este cotat ca favorit in obtinerea celor mai multe voturi, cota sa fiind de 1,02/1, fata de 4/1 cu cat este cotat PSD. Ioan Talpes si Cristian Topescu sunt cotati cu sanse egale; Cristian Diaconescu este favorit in confruntarea cu Dida Dragan, iar Crin Antonescu se bate de la egal la egal cu Ionut Popescu si Razvan Teodorescu.

Sute de mii de romani pariaza pe meciuri de fotbal, tenis, baschet, dar si in sporturi "exotice" cum ar fi cursele de ogari, baseball sau box pentru femei. Fenomenul a capatat proportii deoarece regulile sunt simple si clare. Pentru a paria trebuie sa ai 18 ani, o carte de credit valabila si o conexiune la Internet. Toate formalitatile dureaza cinci minute si se fac electronic. Castigul se calculeaza in functie de cotatia pe care o are echipa sau jucatorul pe care ati pariat, iar aceasta este singura regula de care trebuie sa se tina seama.

De exemplu, inaintea unei partide precum cea dintre Lyon-Steaua de pe 5 noiembrie, casa de pariuri anunta cotele: 1,5/1 pentru triumful lui Lyon, 3/1 pentru scor egal si 6/1 pentru victoria Stelei. Asta inseamna ca, in cazul in care pariati 10 lei pe Lyon si echipa franceza castiga, veti incasa 15 lei, daca mizati pe un egal si in teren echipele termina nedecis, luati 30 de lei, iar pentru intuirea corecta a unei victorii a Stelei, veti obtine 60 de lei.

Se observa ca o cota mica (1,5/1 in cazul nostru) indica faptul ca respectiva casa de pariuri considera acest rezultat ca fiind cel mai probabil, iar in exemplul de mai sus Lyon este indicata drept favorita.